Книжата на американската компания за транспортни услуги се повишават значително,

...
Книжата на американската компания за транспортни услуги се повишават значително,
Коментари Харесай

Uber очаква да стане печеливша компания през 2020 г.

Книжата на американската компания за транспортни услуги се покачват доста, откакто разгласява финансовия си доклад

Движението на акциите на Uber от IPO-то на компанията през 2019 година до през днешния ден

Увеличаване

Движението на акциите на Uber от IPO-то на компанията през 2019 година до през днешния ден

Преглед на оригинала Смаляване
Акциите на американската компания за споделени транспортни услуги Uber нарастнаха с близо 10%, откакто разгласява финансовия си доклад за последните три месеца на 2019 година Приходите за интервала от октомври до декември са нарастнали с 37% на годишна база и са достигнали 4.1 милиарда $, което е над упованията. Загубата за същия интервал е намаляла с 25% и е била 615 млн. $. Коментарите от изпълнителния шеф на компанията обаче бяха това, което вдъхна убеденост на вложителите. Според Дара Косровшахи, който е отпред от 2017 година, Uber ще се трансформира в печеливша до края на 2020 година

Оперативната загуба би трябвало да намалее от 1.05 милиарда $ през четвъртото тримесечие на 2018 година до 971 млн. $ през последното на тази година. Сега компанията чака до края на тази година да бъде печеливша на поправена основа, а предходните предвиждания бяха това да се случи до 2021 година

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Данните от доклада

За последните три месеца пътуванията с Uber са се нараснали с 28% в съпоставяне със същия интервал през 2018 година През цялата 2019 година пътуванията са близо 7 милиарда - с 32% повече от 2018 година Годишните доходи са се нараснали с малко над една четвърт - до 14.1 милиарда $. Загубата за 2019 година обаче е повишена с 50% и е била 2.7 милиарда $, основно заради изплатени обезщетения под формата на скъпи бумаги.

Uber изяснява растежа на пътуванията с непрекъснатото световно разширение, достъпа на компанията до летищата по света и по-високите цени на премиум услуги. Компанията също по този начин предизвиква пътувания с електрически колела на по-ниски цени посредством своята платформа JUMP, която към този момент може да се употребява в Австралия и Нова Зеландия.

Брутните резервации в различен значим бранш от бизнеса на Uber - Eats, в това число заплащанията от заведения за хранене и сътрудници за доставка, доближиха 4.4 милиарда за последните три месеца, което е растеж с над 71% в съпоставяне със същия интервал през 2018 година През миналата година компанията продаде Uber Eats бизнеса си в Индия на Zomato, локален съперник, против 10% инвестиция в индийския стартъп, оценен на 3 милиарда $.

Движението на акциите

През май 2019 година дълго чаканото IPO на една от най-големите компании-еднорози разочарова. При цел на първична цена на акциите от най-малко 45 $ Uber доближи едвам 42 $, като котировките се намалиха с над 35% до ноември, когато доближиха най-ниското до момента равнище от 28 $. Под напън от законодатели в Калифорния за установяване на водачите на Uber като служащи компанията беше принудена да влезе в правосъдна борба с щата. Компанията загуби лиценза си в Лондон и въпреки че апелира, към момента не е ясно по кое време ще може да извършва още веднъж транспортни услуги в столицата на Обединеното кралство.

В последния месец обаче книжата на Uber се възвърнаха, откакто основателят на компанията и някогашен изпълнителен шеф Травис Каланик продаде останалия си дял в бизнеса за 2.5 милиарда $ и напусна борда на компанията. Последните мнения на Дара Косровшахи за реализиране на облага по-рано от предстоящото също подтикнаха акциите на компанията за транспортни услуги като, само че даже и сега книжата на Uber не престават да се търгуват на цена под тази на първичното обществено предложение през май 2019 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР