Книгата "Хората на Путин" е дисекция на Русия, написана от

...
Книгата "Хората на Путин" е дисекция на Русия, написана от
Коментари Харесай

Защо Путин не иска СССР, а Руска империя

Книгата "Хората на Путин " е дисекция на Русия, написана от Катрин Белтън, която в продължение на 14 години е кореспондент и сътрудник в Москва на "Файненшъл Таймс ", "Ройтерс " и е притежател на премията за човешки права "Магнитски ".

Това е историята на Путин и хората му и разкрива една много позната картина – тази книга е огледало на българската реалност. Ако имената на съветските политици бъдат заменени, можете да разпознаете български политици, показва.

В книгата се споделя по какъв начин комсомолците стават олигарси, по какъв начин тези олигарси гонят персонално облагодетелстване посредством завладяване на медии и правораздаване, и по какъв начин парите им разяждат политиката и политиците освен в Русия, само че и в цяла Европа, до момента в който любовниците и децата им емигрират в частни имения по света.

Тази история обаче е не просто пикантна, тя разказва по какъв начин стартира актуалната война в Украйна.

Според основателя на поредицата "Власт и отговорност " Свилен Спасов в един миг книгата е била изтеглена поради заведени каузи против авторката.

"Съдебните процеси приключиха с извънсъдебни съглашения. Беше добавено опровержението на олигарсите ", изясни той.

И добави, че Путин не желае Съюз на съветските социалистически републики, а Руска империя.

"Той основава дворянство от олигарси, а обществото са крепостните селяни, междинна класа няма ", акцентира Спасов.

От своя страна военният специалист проф. Тодор Тагарев разяснява, че Путин разчита на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) за разширението на сферата си на въздействие.

"Чрез кръг от другари, той организира своята политика. В книгата става дума и за спонсорството в европейски страни, като да вземем за пример за "Подемос " в Гърция. Така Путин е упражнявал въздействие. Засяга се и тематиката с корумпираненото на проевропейската власт ", разясни Тагарев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР