Книгата Египетски приказки“, пресъздава красотата и тайнството на Древен Египет

...
Книгата Египетски приказки“, пресъздава красотата и тайнството на Древен Египет
Коментари Харесай

„Египетски приказки“ разказва вълнуващи истории за деца от Древен Египет

Книгата „ Египетски приказки “, пресъздава хубостта и тайнството на Древен Египет освен на децата, само че и за техните родители. Премиерата на новата творба на Сергей Игнатов събра десетки фенове на качествената литература.
Подготовката е доста дълъг развой, тъй като като се стартира от първия ден, в който започнах да чета египетски писмени знаци, преди 40 години, и по-късно по време на преподаването след1985 година, аз съм ги обмислял всичките тези текстове.
Сергей Игнатов – създател на „ Египетски приказки “

Четири от приказките са дело на самият създател. В изданието срещаме истории за богове и фараони, мъдреци и говорещи животни.

„ Всичките тези текстове са елитарни. Много дребна група от хора е умеела да написа и чете в Египет. За себе си са подготвяли текстове. Това не са били приказки в Древен Египет. Това се текстове, претъпкани с доста идеология и вяра. Ако отворите ще видите, че не можем да избягаме от това по какъв начин човек напуща тялото си и минава в отвъдния свят. Това не сме го икономисали на децата, търсехме метод по какъв начин да стане по-достъпно “, споделя Игнатов.

Книгата е богато илюстрирана, а цветовете са живи и изразителни.
Илюстрациите са в една гама, с цел да припомнят за пясъците на Сахара, за камъка от който са построени пирамидите.
Борис Стоилов - илюстратор

„ На Айнщайн приписват тази мисъл, дали е негова не зная, че един човек владее една материя когато може да я опише на дете на 6 година И то да го разбере. Искам да ви кажа, че това е най-трудното което може да се получи като изпитание “, споделя Игнатов.

„ Египетски приказки “ е събрала 13 вълнуващи истории, и към този момент е налична на книжния пазар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР