Книга с всички гафове от първия сезон на Последният печели

...
Книга с всички гафове от първия сезон на Последният печели
Коментари Харесай

Жестоки гафове тресат „Последния печели” по БНТ

Книга с всички гафове от първия сезон на „ Последният печели ” по Българска национална телевизия 1 могат да издадат неговите продуценти. Забавната телевизионна игра, която замести в ефира дълогодишното предаване „ Стани богат ” към този момент има над 100 издания, само че макар опита, който натрупа екипа, издънките в него не стопират.

По правилник в забавно-познавателната игра вземат участие четирима играчи, състои се от три кръга с разнообразни сфери на познанието, в които въпросите са с друга точкова стойност. След края на всеки кръг отпада по един участник, а спечелилият печели правото да се състезава и в идващия епизод и играе, до момента в който някой различен не успее да го победи. Всеки от участниците получава хонорар от 300 лева, а спечелилият си потегля с 600. Тъй като множеството от играчите са от провинцията, за тяхно облекчение фотосите на „ Последният печели ” са в събота и неделя. Всеки уикенд екипът снима едновременно 12 излъчвания.

Още от старта на предаването на 7 септември гафовете в него валят един след различен. Като водещ на играта, тенорът Орлин Горанов отнася всички отрицателни рецензии на феновете. „ Аз съм човек, който се пробва да забавлява хората, да ги занимава, да води играта, само че не съм публицист или артист ”, изяснява водещият.

„ Колко пъти ще ставаме очевидци на откровени гаври от рода на признание на неверни отговори за правилни и още по-лошото - неуважение на безусловно правилни отговори? Колко пъти би трябвало да забележим дочитане на въпрос след натиснат бутон? Колко пъти ще забележим водещия да подсказва с мимики и думи правилния отговор на някои от участниците? ”, възмущават се в обществените мрежи постоянни фенове на предаването.

В едно от последните издания на шоуто, излъчено на 11 февруари, гафът на екипа, който приготвя въпросите, костваше успеха на неколкократният победител Георги Георгиев. В последният трети кръг, който е решителен за крайното класиране, участникът получи въпрос „ Кой прави атентата в Марсилия, при който е погубен югославският крал Александър I? ”. Състезателят отговори напълно вярно, че това е Величко Керин. Уви, епизодът към този момент не може да бъде презаписан, само че фенове упорстват Георги да бъде върнат в някой от идващите епизоди.

Водещият Орлин Горанов обаче не зачете отговора за правилен и заяви, че правилният отговор е Владо Черноземски, прочут още като Петър Келеман. Всъщност Величко Керин е рожденото име на Владо Черноземски. Петър Келеман е един от многото псевдоними, които Черноземски употребява. Гафът е още по-фрапиращ, защото, в случай че на Георгиев му бе зачетен отговора, то той щеше да завоюва играта.

Водещият обаче мъчно може да бъде обвинeн за този пропуск. Вината би трябвало да се търси в редактора или в съставителя на въпросите за това неприемливо непознаване на българската история.

Грешно заложен въпрос пк хвърли в неразбиране феновете на най-гледаната тв игра. Той беше обвързван с атентата в международния търговски център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година. Орлин Горанов обаче прочете въпроса „ На коя дата беше атентата в Ню Йорк през 2011 година? ”. Въпреки сбърканата година, получи отговор с вярната дата.
В категория „ Маратонци ” участник бе запитан какъв е прякора на Христо Николов. Последва правилен отговор „ Дизела ”, макар че името на спортиста е Кирил, а не Христо.
Друга фрапираща издънка бе обвързвана с въпроса кой е бащата на Елизабет Втора. Това  е Джордж Шести, а не Едуард Осми, както бе съгласно екипа на предаването. Неточности има и с музикалните въпроси. „ Колко са членовете на известната през 70-те италианска група „ Рики е повери ”, бе запитан различен участник. Първоначално съставът се състои от двама мъже и две дами, само че от 1981 година те остават единствено трима. Грешките при филмовите въпроси също не са казус.

„ Орлин Горанов продължава да чете някои от въпросите след натиснат бутон? Факт е! Факт ли е, че приема неверни отговори за правилни и противоположното - правилни за неверни? Факт е! Ако тези обстоятелства не ви смущават и то в предаване, в което решението на водещия може да се окаже съдбовно за един или различен участник, то очевидно критериите ни за това по какъв начин би трябвало да се води сходно предаване, крещящо се разграничават ”, пали се в обществените мрежи постоянен фен на другояче рейтинговия тв куиз. И до момента в който водещият няма никаква виновност за неверно написаните въпроси и гафовете с тях, е неприемливо да не крие пристрастията си към избрани участници. Докато насърчава някои от тях, след сполучливо даден отговор от други, реагира ненадейно „ И това ли знаеш? ”

Зрителите на „ Последният печели ” недоволстват и против прекомерно дългите въпроси за някои участници, защото бавенето с прочитането им лишава от времето за отговор. Така някои от тях получават повече въпроси и по-голям късмет да натрупат точки.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР