Кнесетът (израелският парламент) гласува вот на доверие в правителството, сформирано

...
Кнесетът (израелският парламент) гласува вот на доверие в правителството, сформирано
Коментари Харесай

Израелският Кнесет гласува доверие на новото правителство на Нетаняху

Кнесетът (израелският парламент) гласоподава избор на доверие в държавното управление, образувано от водача на партия „ Ликуд “ Бенямин Нетаняху след изборите на 1 ноември. Заседанието на Камарата се излъчи от парламентарната пресслужба.

При електронното гласоподаване 63 от 120-те депутати гласоподаваха доверие на новия кабинет, а 54 гласоподаваха срещу него.

Нетаняху към този момент постави клетва като нов министър-председател на Израел, след което започва клетвата на министрите.

Това е шестото държавно управление на най-дългогодишния министър-председател, Бенямин Нетаняху.

Нетаняху беше неведнъж освиркван от бъдещите опозиционни членове на Кнесета, които го нарекоха " слаб ", а държавното управление му " расистко ".

Трите " национални цели " на неговото държавно управление, сподели Нетаняху, са да предотврати нуклеарен Иран; да сътвори влак-стрела по цялата дължина на страната; и да реализира повече мирни съглашения с арабските страни.

След почивката в ранния следобяд Кнесетът се събра още веднъж за гласоподаване за одобряване на новия ръководител на Народното събрание - Амир Охана.

Охана, който е единственият намерено хомосексуален член на Ликуд и който беше първият намерено хомосексуален министър в израелския Кнесет през 2015 година, благодари на фамилията си в речта си при встъпването си в служба като ръководител, споменавайки поименно брачна половинка си Алон. По време на речта си Охана акцентира, че новото държавно управление " няма да навреди на нито едно дете или на нито едно семейство ".

Правителството също по този начин ще усъвършенства персоналната сигурност и ще понижи високите разноски за живот, даде обещание Нетаняху.

" Предаваме страна със мощна стопанска система и с дипломатически статут, който е един от най-хубавите в историята. Моля ви, не го разрушавайте, скоро ще се върнем ", сподели досегашния министър-председател Яир Лапид, който скоро ще стане водач на опозицията.

В речта си Лапид изброи достиженията на своето държавно управление, като известните и дискретни интервенции против Иран; укрепването на връзките със Саудитска Арабия; договорката за морски газ в Ливан и редица други стратегически съюзи.

По отношение на сигурността Лапид означи, че граничната зона на Газа е била най-спокойната от 15 години насам; интервенция " Разсъмване " ; интервенция " Пробивна вълна " и завръщането на целенасочените убийства против терористични лидери; рекорден брой гости на Храмовия рид и спокоен Рамадан.

По отношение на стопанската система Лапид означи, че " Економист " е оценил Израел като четвъртата най-хубава стопанска система за 2022 година, както и бюджета, който е признат за първи път от три години и половина.

Сред другите достижения са интервенцията " Safe Track " против престъпността в арабския бранш и законът за хората с увреждания, които съгласно него са неговите върхови достижения.

Лапид отдаде заслуженото за някои от достиженията на министъра на защитата Бени Ганц, министъра на финансите Авигдор Либерман, министъра на жилищното строителство Зеев Елкин и други.

Правителството ще включва 30 министри, петима от които са дами. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР