Кметовете на варненските райони Одесос“ и Приморски“ може да бъдат

...
Кметовете на варненските райони Одесос“ и Приморски“ може да бъдат
Коментари Харесай

Отстраняват районните кметове на „Одесос“ и „Приморски“?

Кметовете на варненските региони „ Одесос “ и „ Приморски “ може да бъдат отстранени поради допустима несъвместимостда заемат постоветеси. Това оповестиха от Общинска изборна комисия (ОИК) - Варна.

Днес там е постъпил сигнал, че кметът на „ Одесос “ Цветнен Цветков е притежател на компания Едноличен търговец „ ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ “, открито с приложена разпечатка от Търговския указател. С днешна дата е и различен сигнал, обвързван с кмета на „ Приморски “ Николай Желязков. Последният попада в Търговския указател като ликвидатор на комерсиалното сдружение „ Контекст Плюс “ ЕООД.

Посочените в сигнала условия постановат осъществяването на инспекция от страна на ОИК-Варна за съществуване на нарушаване на законовата забранакметове да имат търговски сдружения и да вземат участие в такива. В едномесечен период от полагането на клетвата управниците са длъжни да подхващат нужните дейности за преустановяване на активността и/или за освобождението им от заеманата служба и да уведомят документално за това ръководителя на Общинския съвет и Общинската изборна комисия.

Цветков и Желязков имат опция да показват доказателства, че изказванията не са правилни. Ако не съумеят, тогава ЦИК ще реши дали да приключи пълномощията им. Ако се стигне до това, ще бъдат планувани нови избори, посочи за Дарик ръководителят на Общинската изборна комисия Велин Жеков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР