Кметовете на Варна и Пловдив не дойдоха на заседанието на

...
Кметовете на Варна и Пловдив не дойдоха на заседанието на
Коментари Харесай

Решението за Пловдивския панаир е в ръцете на Варна

Кметовете на Варна и Пловдив не пристигнаха на съвещанието на Комисията за Пловдивския панаир. Изпратени бяха чиновници от администрацията на община Пловдив, участваха и някои общински съветници. Общината се пробва да си измие ръцете, сподели социалистът Иван Петков, сърдит от неналичието на поканените лица. Надяваме се, Панаирът да е държавен, показа той и изрази вяра основният прокурор да ревизира договорката.

В комисията въпреки всичко бяха показани документи. Решението е в ръцете на Варна, съгласно Веселина Александрова, общински консултант от ДБ-Обединение. Днес има свикано съвещание на общинския съвет във Варна, само че в дневния ред не е включена точка за Пловдивския панаир. По думите й през 2021 кметът на Варна не е извършил решението акциите да се върнат на страната, макар желанието на тогавашния министър председател Бойко Борисов. С тези акции " Пълдин туринвест ", които Варна отхвърля да трансферира на страната, ще може да взема всички решения. Комисията, по думите й, може да предложи на община Варна да върне акциите на страната. Община Пловдив не можела да вземе решение и да спре процеса. Пловдивската община можела единствено да споделя, че не е съгласна, стана ясно от думите й.

Тази борба може да продължи безспир, ние в Пловдив лекуваме признака, ще си свършим работата, посочи Александрова. Решението е в ръцете на Варна, още веднъж сподели тя.

Таня Юриева от община Пловдив посочи, че общината не е давала държавните акциите. Още от 2016 е предложила страната да си възвърне контрола върху Панаира. Писмо с това искане е изпратено до тогавашния министър на стопанската система Божидар Лукарски. Общината постоянно е защитавала ползите на пловдивчани. За казуса след това е сезирана и министър Даниела Визиева, сезиран е и регионален шеф. Общинският съвет в Пловдив не дава единодушие да се усилят акциите на " Пълдин туринвест ", както изясни Юриева, а кметът на Пловдив е упражнил правата си по Търговския закон по проблема.

Става въпрос за добре образувано ОПГ- Организирана другарска група, сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия. По думите му схемата била инициирана от Бойко Борисов. Според депутата от Българска социалистическа партия в тази нелогична скица би трябвало да се намеси прокуратурата. Как може един кмет по този начин да си разиграва коня, недоумява аленият народен представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР