Кметовете на Стара Загора, Родопи и Сливница са отличени с

...
Кметовете на Стара Загора, Родопи и Сливница са отличени с
Коментари Харесай

Кмет на годината: Градоначалникът на Стара Загора е големият победител

Кметовете на Стара Загора, Родопи и Сливница са отличени с премията “Кмет на годината ”. Близо 140 000 души участваха в онлайн гласуването в 11-ото издание на влиятелната ранглиста. Традиционно в година на избори за локална власт оценката на хората обгръща изтеклите 4 години.

Голямата премия отиде в кметовете на Стара Загора - Живко Тодоров (за огромна община), на Родопи Павел Михайлов (за междинна община) и на Сливница - Васко Стоилков (за дребна община).

" Да си кмет на годината е доста виновна задача ", уточни Живко Тодоров. Той моли за фокус върху помощта за Община Царево след тежките естествени бедствия в региона. " Трагедията там в действителност беше доста огромна и би трябвало да сме съпричастни със своите сътрудници ", съобщи Тодоров.

Грамоти в категорията „ Смарт сити ” връчи Николай Андреев, изпълнителен шеф на Vivacom България. Той отличи кметовете на Козлодуй, Червен бряг и Бургас за новаторски решения. Умният град усъвършенства живота на хората във всички аспекти - битов, транспортен, обществен, развлекателен.

" Това, към което би трябвало да се стремим, е по-добър метод на живот и технологиите са тези, които ни оказват помощ ", уточни Андреев.

В тазгодишната конкуренция за кмет на годината участваха 261 от 265 общини. Четири не бяха включени. Причината е, че кметовете им не са на власт цялостен мандат, а това издание оценяваше цялото им ръководство - от 2019 година до 2023 година

Представителите на локалната власт от цяла България споделиха за множеството компликации по време на последния мандат, само че дадоха обещание, че и отсега нататък ще продължат да се стремят към непоклатимост и нововъведения в името на жителите. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР