Кметовете на Ловеч и Куманово, Република Северна Македония, бяха сред

...
Кметовете на Ловеч и Куманово, Република Северна Македония, бяха сред
Коментари Харесай

Кметовете на Ловеч и Куманово сред възторжената публика на „Службогонци“ на фестивала в Македония

Кметовете на Ловеч и Куманово, Република Северна Македония, бяха измежду възторжената аудитория на ловешкия сценичен спектакъл„ Службогонци “, който взе участие на фестивала  „ Дни на комедията “ в Национален център за просвета „ Трайко Прокопиев “ в македонския град.

Това се случи на 5 октомври 2022 година вечерта, когато феновете възнаградиха актьорите с продължителни ръкопляскания.

Кметът на Куманово Максим Димитриевски, дружно със брачната половинка си,  изрекоха възхищението си от актьорската игра и актуалността на комедията. По-късно кметът на Община Ловеч Корнелия  Маринова  персонално поздрави състава и благодари за чудесното осъществяване, както и за топлия банкет от страна на домакините. Актьорът Николай Урумов, който е и  режисьор на спектакъла, показа пред сътрудниците си, че е работил в доста градове, само че за пръв път среща кмет като Маринова, който по този начин да се грижи и да поддържа активността на театъра.

Кметът Корнелия Маринова дойде в Куманово по поканата на Българския културно-информационен център в Скопие.  Преди представлението тя посети локалната община и се срещна с кмета Максим Димитриевски. Двамата  обсъдиха партньорството сред общините, настоящи проблеми  и бъдещи проекти. В диалога участваха и шефът на ловешкия спектакъл Биляна Петрова и заместникът й Владимир Винев. Посочено бе,  че артистът  Гьорги Трайков в действителност е от Струмица, само че към този момент години наред играе в ловешкия спектакъл.

Корнелия Маринова акцентира, че мощно поддържа комедийния  фестивал, който работи за по-тесни връзки на културно равнище. „ Ние като жители и кметове ще пречупим в един миг тези остарели и проблематични области, които ни разделят. Да гледаме нещата, които ни събират “, сподели кметът на Ловеч.

Двамата градоначалници размениха предложения за взаимно посещение във връзка  местни тържества. На Куманово  празникът на града  е на 11 ноември, а на Ловеч – на 11 май. Сътрудничеството в областта на изкуството ще продължи, като е допустимо македонски художници вземат участие в пленер в Ловеч. Нов културен план се замисля и сред двата театъра.

В диалога бяха разисквани проблеми на общинските бюджети, данъците  и инфраструктурните планове, както и  историческото завещание на двете страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР