Кметовете на Карлово, Пещера, Брацигово и Петрич настояват транспортното министерство

...
Кметовете на Карлово, Пещера, Брацигово и Петрич настояват транспортното министерство
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 20.12.2022 г.

Кметовете на Карлово, Пещера, Брацигово и Петрич упорстват транспортното министерство да промени метода на финасиране на публичния транспорт. На работна среща с отрасловия заместник-министър Николай Найденов те са уведомили за проблемите с междуградските линии. Под претекст, че им e стопански неизгодно, транспортните компании стопират да извършват курсовете си. Кметовете упорстват да се промени досегашната процедура на дофинансиране на автобусните транспорти и в бъдеще обезщетенията от страната да се дават на километър пробег, а не да са обвързани с брой продадени абонаментни карти, както е до момента. Предложено е също нормативната уредба за вътрешноградски и междуградски транспорт да бъде разграничена. От транспортното министерство са дали обещание след Нова година да се организира диалог с управлението на НСОРБ, с цел да бъде изменена нормативната база.

=============================

Републиканското шосе Пещера-Батак остава затворено поради продължаващите огромни поправки, напомнят от полицията. Забраната за придвижване обаче нерядко се нарушава, макар че правата е обозначена с пътни знаци и сигнализация за строителните действия. Движението по затворен планински път е освен наказуемо, само че носи и висок риск от пътно-транспортни катастрофи, допълват от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. По Закона за придвижване по пътищата е планувано за такова нарушаване да се лишава свидетелството за ръководство на автомобил за един месец. Призивът към водачите е да употребяват различни направления през летовище Свети Константин и панорамния път към язовир Батак.

====================================

Министърът на финансите Росица Велкова и шефът на Агенция „ Митници “ Павел Геренски са на ревизия през днешния ден на Митническия пункт „ Капитан Андреево “. На място те ще се срещнат с резултатите от осъществения план „ Изграждане на оборудване за отклоняване на високи води на река Хаяз “ и с хода на строителството на нови трасета за обработка на товарни транспортни средства със артикули, подлежащи на формален надзор от Българската организация по сигурност на храните.

=============================

С решението си за „ Международен панаир – Пловдив “, Общинският съвет позволи цялостен юридически парадокс. Получава се цялостен абсурд – в първа точка Общинският съвет не дава единодушие за нарастване на капитала, във втора – дава единодушие и в трета – задължава кмета при нарастване на капитала да апелира “, разяснява в позиция до медиите Дани Каназирева от " Съюз за Пловдив ". Според нея, регионалният шеф Ангел Стоев би трябвало да върне решението на Общинския съвет за ново разглеждане.

==============================

„ Колекция с продължение “ и „ Атон в рисунки и фотографии “ не стопират да притеглят интереса на публиката. Затова екипът на Градската художествена изложба в Пловдив взе решение двете изложения, които се откриха при започване на декември, да продължат и през януари 2023 година Произведенията от богатата сбирка на Дарик радио, обединени в „ Колекция с продължение “, показват произведения от известни майстори в изобразителното изкуство и надарени млади създатели в Залите за краткотрайни експозиции на ул. „ Княз Александър I “ №15. До 14 януари там могат да се видят картините на Андрей Даниел, Греди Асса, Кольо Карамфилов, Атанас Хранов, Станимир Видев, Атанас Парушев, Моника Роменска, Мими Добрева, както и платната на Лора Пармакова, Нора Ампова и други. До средата на януари ще продължи и изложбата в изложба „ Капана “. Художникът Андрей Янев и фотографът Мирослав Дачев оферират на публиката духовно прекарване, отварящо мозъка и сърцето към огромните християнски празници през декември и януари. „ Атон в рисунки и фотографии “ е с вход свободен.

=================================

Плувецът Крум Красин е " Спортист на Смолян за 2022 година " Неговият ментор Екатерина Соколова сграбчи наградата за " Треньор на годината ". Втори в класацията на спортистите е скиорът Димитър Грибачев, следван от голмайстора на ФК " Родопа " (Смолян) Михаел Кисьов, волейболистите Георги Фисински и Стефан Маринов са надлежно на четвърто и пето място. В Топ 5 на треньорите влизат още Иван Фисински - волейбол, Филип Сгуров - тенис на корд, Любен Бакалов - волейбол, Александър Димитров и Стефан Присадов от Ски клуб " Пампорово ". В анкетата, проведена от Община Смолян, бяха номинирани 18 спортисти и четирима треньори. Официалната гала по награждаване се проведев Спортна зала " Величко Чолаков " в Смолян, като наградите бяха връчени от кмета на общината Николай Мелемов. Бяха отличени и първенците от общинския кръг на Ученическите игри 2022-2023 година.

Информации на Искра Койчева, Живка Тодорова, Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР