Кметовете на 15 общини получиха подписани договори по Програмата за

...
Кметовете на 15 общини получиха подписани договори по Програмата за
Коментари Харесай

Борисов заръча на кметовете: Направете чисти обществени...

Кметовете на 15 общини получиха подписани контракти по Програмата за развиване на селските региони с общ размер на утвърдената дотация от над 43 млн. лв..

Те им бяха връчени на гала в Министерския съвет от премиера Бойко Борисов, земеделския министър Румен Порожанов и изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " Живко Живков, оповестиха от МЗХГ.

" Имам една молба към вас – да си извършите чисти, обществени, ясни публичните поръчки. Целият надзор е при вас – бъдете доста деликатни, с цел да няма след това следствия по малките екрани и вестниците ", обърна се към кметовете министър председателят Бойко Борисов.

И добави: " Всичко отива непосредствено при хората – това са читалища, учебни заведения, детски градини, водоснабдяване, пътища. Тук сте кметове от всички партии и колкото сте по-бързи и ефикасни, толкоз работата ви ще бъде по-видима ".

Договорите са по подмярка 7.2 " Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура ".

Министър Порожанов напомни, че първият банкет по подмярка 7.2 беше с бюджет от 341 млн. евро. Заради правилото да се утвърждават всички контракти с равни точки евентуално сумата ще нарасне до 380-390 млн. евро.

Очакванията са подписването да бъде финализирано в границите на 2-3 месеца. След това с дейна връзка с Националното съдружие на общините в Република България ще бъде отворен втори банкет за целия остатъчен бюджет по подмярката.

На церемонията в Министерски съвет контракти получиха кметовете на общините Кнежа, Златарица, Вълчедръм, Средец, Вършец, Павликени, Долна баня, Хисаря, Дряново, Балчик, Велики Преслав, Угърчин, Лясковец, Белица и Нови пазар.

По подмярка 7.2 досега са утвърдени 63 плана на стойност близо 80 млн. лв.. От тях за пътища по 9 плана се обезпечават над 45 млн. лв., за улици по 9 плана - над 15 млн. лв., за учебни заведения – 3 плана за над 3,5 млн. лв., за детски градини – 3 плана за близо 3 млн. лв., за културни действия – 39 плана за над 12,650 млн. лв..

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР