Кметове и бизнесмени в Сливенско със заплахи за живота. Кой

...
Кметове и бизнесмени в Сливенско със заплахи за живота. Кой
Коментари Харесай

„Ще ти отрежа ушите“: Кой е Червеният пират и защо праща мейли със заплахи?

Кметове и предприемачи в Сливенско със закани за живота. Кой седи зад тях и дали това е Червеният корсар, за който Министерство на вътрешните работи подозира, че изпраща имейли на магистрати и политици?

„ В Районна прокуратура Сливен тече досъдебно произвеждане. То е формирано за отправени закани за ликвидиране против длъжностни лица, за което се планува отнемане от независимост до шест години “, съобщи представителят на Районната прокуратура Венета Добрева.

Само за седмица Владислава Цариградска и сътрудниците ѝ са докладвали 51 такива е-мейла

Тя уточни, че заканите датират от август 2023 година, като се касае за над 10 лица – представители на обществеността, държавни чиновници и даже чиновници на реда. Според нея и все още не престават да постъпват сигнали за закани против магистрати.

Снимка: bTV

„ Почеркът на причинителят е присъщ. Той употребява разнообразни мейл адреси и разнообразни псевдоними. Заканите са свързани с ликвидиране и причиняване на телесни увреждания – от този жанр. Първоначалните закани са подписани от така наречен „ Червен корсар “. Вече има насоки по отношение на самоличността му, само че не мога да дам повече конкретика “, сподели още прокурор Венета Добрева.

Не са преставали към този момент седмица, това е казус и сме обезпокоени, сподели ръководителят на Окръжния съд в града

„ Получих закани на 19 февруари. Те бяха общо 11, като по-късно не е имало други известия. Езикът беше циничен. Естествено, имаше и опасност за ликвидиране. Но беше доста смущаващо, че той знаеше, че аз имам наследник. Заплахата гласеше: „ Ще ти отрежа ушити – на теб и на твоя наследник “, изясни и Димитър Митев, който е ръководител на Общинския съвет в Сливен и също е станал обект на такива закани.

Снимка: bTV

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР