Кметът Здравко Куманов потвърди тъжната новина, но сам той се

...
Кметът Здравко Куманов потвърди тъжната новина, но сам той се
Коментари Харесай

От Сега: България Ври И Кипи, Хората Са Бесни В Безсилието Си! Ще Има Бунт, Ето Видео! Почина Елена

Кметът Здравко Куманов удостовери тъжната вест, само че самичък той се чуди по какъв начин да успокоява жителите на балканското село.

Пътят към гробищата е като бомбардиран, а в този момент като е кално, тук-там с джип не можеш да минеш, през вчерашния ден на ръце сме слагали плочки, с цел да може катафалката с баба Елена да мине, изясни Куманов. Все отново през днешния ден, след „ незабавния саморъчен ремонт “, пътят беше позаравнен, с цел да мине траурната върволица с 89 годишната жена.

Имало обаче случаи като пристигна катафалката, шофорът да спре пред разкаляните дупки и да откаже да продължи. Носили сме ковчези по 200 метра, тъй като траурните организации се опасяват да не потрошат колите си, изясняват хората в Руен.

Така е от години, какъв брой пъти съм молил кметицата Мария Белчева да спомага, с цел да можем най-малко покойниците си почтено да изпращаме, изясни Куманов. Освен пътя, желал и една чешма да прокарат до траурния парк, с цел да могат хората да си наливат за преливане и да се измият.

Общинската управничка обаче не реагирала. За 4 години не знам какъв брой докладни съм писал, пари желаех, най-после се молех единствено за няколко камиона трошляк, с цел да заравним пътя. Срамота е, пали се Куманов, до момента в който опечалените родственици му висят на на главата в кабинета в кметството.

Не стига, че не дават материал да заравним пътя, ами го трансфораха в бунище, ядосват се руенци. Общината почнала да изхвърля строителните си боклуци в дерето по пътя за гробището. Така става още по разкаляно и здрав трошляк няма да хване, ядосва се кмета Куманов. Той разпитал експерти, като разгледали трасето, пресметнали, че с към 4-5 хиляди лв. пътят ще бъде оправен. „ За асфалт не приказваме, само че най-малко ще е чакълиран и няма да се срамим пред покойниците си, че ги друсаме като картофи в последния им път “, изяснява Здравко Куманов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР