Кметът Здравко Димитров занесе днес преди обяд коледни подаръци на

...
Кметът Здравко Димитров занесе днес преди обяд коледни подаръци на
Коментари Харесай

Здравко Димитров към бежанците: Винаги можете да разчитате н...

Кметът Здравко Димитров занесе през днешния ден преди обяд коледни дарове на децата и пакети храна на бежанците от Украйна, настанени в някогашната Белодробна болница.



" Винаги можете да разчитате на нас. Насреща съм и в никакъв случай няма да посегна на вашия втори дом ", обърна се Димитров към украинците, които го посрещнаха в огромната зала на постройката.



Кметът се извини от името на други чиновници, които вкараха напрежение измежду украинците във връзка на капиталовото желание на УМБАЛ " Света Каридад " да употребява болничното заведение и част от двора. " Сред нас няма хора, които да посегнат на постройката, в който вие сте настанени, само че за жалост някои се пробваха да яхнат този пропуск със известието, че ще ви гоним от постройката. Не съм в никакъв случай помислял да взимам от вас втория ви дом и ви поисквам спокойни и радостни празници ", сподели още Зико.



Заедно с кмета при бежанците бяха зам.-кметът Георги Титюков и генералният консул на Украйна Димитър Георгиев.



Наталия Еллис благодари за следващ път на общината за предоставената и ремонтирана постройка, както и на бизнеса, доброволците и всички, които помогнаха за настаняването на сънародниците им. В Белодробна болница живеят 148 украинци, от които 52-ма са деца. 



фотоси: Валентина Биларева
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР