Кметът Стефан Радев проведе среща с Теодосий Теодосиев – Тео,

...
Кметът Стефан Радев проведе среща с Теодосий Теодосиев – Тео,
Коментари Харесай

Златният учител на България Теодосий Теодосиев-Тео гостува в Сливен 

Кметът Стефан Радев организира среща с Теодосий Теодосиев – Тео, Златния преподавател на България. Двамата разговаряха за образованието в нашата страна и направиха съпоставяне с просветителните системи в други страни. Според огромния български преподавател у нас са нужни промени, с цел да се увеличи качеството на образованието и интереса на учениците към ученето.

Кметът съобщи, че Община Сливен работи за възстановяване на просветителната среда и постоянно спомага на институциите, имащи директно отношение към организацията на образователния развой. Двамата бяха безапелационни, че инвестицията в образованието е една от най-важните в живота на индивида и на страната ни са нужни стимулирани хора, готови за провокациите на съвремието ни.

Теодосиев осведоми кмета, че през школата му са минали доста надарени възпитаници, които към този момент са професори в чужбина, имат отлична реализация и са измежду най-хубавите експерти в своята сфера. Сред тях има и сливенски ученици. Един от тях в моментае Златомир Желев от ППМГ " Добри Чинтулов ".

Кметът Стефан Радев подари на Теодосий Теодосиев книгата на Мартин Иванов „ Срещу течението “ за българската текстилна индустрия 1800 – 1912 година и Сливен, където е основана първата текстилна фабрика от Добри Желязков.

Теодосий Теодосиев беше в Сливен във връзка присъединяване му в Регионален конгрес заSTEMиновациите в образованието, който се организира в СУ „ Константин Константинов “. Той изнесе лекция за типовете разсъдък, която провокира огромен интерес измежду останалите участници във форума. Той изрази предпочитание да работи с Община Сливен по взаимни, бъдещи просветителни планове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР