Кметът Стефан Радев посети сливенското село Желю войвода веднага след

...
Кметът Стефан Радев посети сливенското село Желю войвода веднага след
Коментари Харесай

Сливенска община ще възстанови щетите по мостовото съоръжение след инцидента с автобус

Кметът Стефан Радев посети сливенското село Желю челник незабавно след станалия пътен случай, при който междуселищен рейс на компания „ Пътнически транспорти “ падна от мост. За благополучие, при случая няма тежко потърпевши пасажери.

По данни на Спешна помощ, една от пътничките е получила лека контузия на врата и е откарана за наблюдаване в регионалната болница. На друга, изпаднала в мощен стрес, е оказана помощ на място от незабавния екип. Останалите четирима пасажери не са имали съществени недоволства, с изключение на уплахата от претърпяното произшествие.

Градоначалникът беседва с лидера на рейса. При навлизането в моста той е получил хипертонична рецесия, по данни на медиците, вследствие на което е изгубил надзор над ръководството. По неговите думи, пристигнал е в схващане, откакто са пристигнали екипите на Спешния център и на пожарната. Към момента положението му е положително, осъществен му е медицински обзор, не са открити охлузвания и пострадвания. Стефан Радев пожела бързо възобновяване на водача и останалите пасажери.

„ Крайно противен случай, само че по-важното е, че е без необратими последствия. Продължаваме да сме в непрекъсната връзка с екипите, които са на място, както и с медиците. Готови сме да окажем цялостно подпомагане на хората, в случай че имат потребност, съгласно пълномощията ни “, съобщи кметът.
Той бе безапелационен, че Общината ще възвърне вредите по мостовото оборудване и изрази вяра сходни катастрофи да са необичайност.

На място бяха още зам.кметът Румен Иванов и шефът на общинската компания „ Пътнически транспорти “ Енчо Петров. Автобусът е механически изправен, лидерът е с дълготраен опит, без прегрешения. Взетата му директно след случая проба за приложимост на алкохол е негативна.

„ От няколко години предприехме превантивни ограничения във връзка с пътните произшествия. Система за видеонаблюдение излъчва в действително време всички курсове на пътническите рейсове. Назначили сме и здравно лице, което следи и е в течение с общата здравна картина на всички водачи “, сподели Петров.
Всяка заран, при започване на работния ден, водачите във компанията се тестват за приложимост на алкохол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР