Кметът събира пловдивските творци и културни оператори на голямо обществено

...
Кметът събира пловдивските творци и културни оператори на голямо обществено
Коментари Харесай

Събират културната общественост на Пловдив за голям дебат

Кметът събира пловдивските създатели и културни оператори на огромно публично разискване при започване на март. Новината заяви самият Иван Тотев по време на днешната сесия, съобщи репортер на Plovdiv24.bg.  

" Ще желаеме да се дебатира по какъв начин да продължи образуването на културния календар и избирането на планове в него предвид на новите местоположения, които Пловдив ще получи през 2019-та година ", съобщи той, визирайки галерията на ул. " Гладстон ", галерията на Детмаг, пространствата под стълбите на Каменица, бъдещия културен център, който ще се обособи в кино " Космос ".

" Искаме тези пространства да имат пъстър и многолик живот. Искаме с инструментариума на общинския бюджет и културния календар да имат по-богато наличие и да бъдат налични до всички пловдивски творци ", разясни кметът. По думите му единственото решение е тези пространства да се снабдят с многопластовост, да бъдат употребявани споделено, а не да имат единствено една функционалност както до момента.

" 2019-та година докара до това, че за първи път в историята на Пловдив се сблъскахме с голям интерес за едни и същи пространства на едни и същи дати. Тази година това е усложнение при разпределение деянията, трендовете се обрисуват същите и за идната, а дебатът ще ни даде тази изясненост. "  Освен всичко би трябвало да се дискутира и изживял ли е времето си културният календар на Пловдив и метода на образуването му след 2019-та година. Обсъжданата дата на конференцията все още е 7 март.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР