Модни дизайнери от Санта Фе, Ню Мексико се включиха в

...
Модни дизайнери от Санта Фе, Ню Мексико се включиха в
Коментари Харесай

Първата Седмица на модата на коренните жители на Северна Америка

Модни дизайнери от Санта Фе, Ню Мексико се включиха в първата по рода си Седмица на модата на коренните поданици на континента, споделя Voice of America.


Създател на шоуто е Амбър Дон Беър Роуб. Тя споделя, че желае да покаже гения на локалните хора и по какъв начин те могат да трансформират света, наблягайки културата и историята на коренното население. Амбър е на мнение, че то не получава задоволително самопризнание на своето минало и обичаи, макар че е населявало тези земи още преди основаването на Съединени американски щати и Канада.

Химакалас Пам Бейкър е един от тези дизайнери, които се включват в шоуто. Тя счита Седмицата на модата ще бъде огромно самопризнание за индианците. Бейкър е присъединила елементи от палестинската просвета в своето шоу. „ Това, което се случва в Палестина, е това, което се е случило с локалните хора в Съединени американски щати преди “, споделя тя.

Един от най-големите артисти с индиански генезис Уес Стъди споделя за VOA, че преди години не си е представял, че може да се случи сходно събитие. Той счита, че Седмицата на модата на коренното население на Съединени американски щати е резултат от това, че локалните хора са вложили цялото си сърце и честност, с цел да покажат фантазиите си, с цел да не бъдат невидими за обществото.

Организаторите на шоуто споделят, че дизайнерите ще не престават да работят за индианския пазар, с цел да може модата да стига до по-големи платформи, показват от VOA.

 

Инфо: Нова

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР