Кметът предлага на местния парламент да даде зелена светлина за

...
Кметът предлага на местния парламент да даде зелена светлина за
Коментари Харесай

4 компании искат да закупят земя и да произвеждат в Бургас

Кметът предлага на локалния парламент да даде зелена светлина за създаване и развиване на 4 нови предприятия в Бургас. На първо време общинските съветници би трябвало да разрешат продажбата на терени, върху които да се осъществят вложенията. Те ще вземат това решение на идващото си съвещание.

Ето и новите оферти, които дружно ще разкрият над 200 работни места:

- Инвестиционно желание от " ХЪС “ ООД за създаване на " Завод за арматурна мостра и стоманени произведения “, в който да бъдат създавани стоманени тръби, кухи профили и фитинги за тях. Заявено е инвестицията да бъде осъществена за период до 48 месеца. Размерът й е най-малко 6 135 000 (шест милиона 100 тридесет и пет хиляди) лв.. Заявяват, че за производството са нужни най-малко 20 чиновници. За осъществяване на желанието и създаване на завода е нужен парцел от най-малко 26 000 кв. метра. По мотив капиталовото желание е самостоятелен парцел с повърхност 26 804 кв. метра във Фаза 1 на " Индустриален и логистичен парк – Бургас “ АД, с идентификатор 07079.605.782 по КККР на гр. Бургас. Пазарната оценка на парцела е 1 395 200 (един милион триста деветдесет и пет хиляди и двеста лева) лв., без Данък добавена стойност.

- Инвестиционно желание от " ВАРТЕКС “. Компанията демонстрира интерес към парцел от към 30-35 дка, за развиване на произвеждане на строителни продукти; осъществяване на промишлени действия, свързани със строителния отрасъл (арматурен двор и др.), създаване на магазин и склад за продажба на строителни материали ``Максмарт “ дружно с съседен паркинг. Реализирането на инвестицията е декларирано на стадии за период до 36 месеца след покупката на терен и създаване на довеждаща инфраструктура до парцела. Тя е в размер на 6 000 000 (шест милиона) лв.. Заявяват, че за производството са нужни 35-50 работни места.

- Инвестиционно желание вх. № 022/13.04.2022 година от " ЧАР “ ЕООД, за насърчаване на шивашко произвеждане на конфекционирани текстилни произведения, без облекло, логистични хранилища към производството и хранилища за пласмент на подготвена продукция. Реализирането на инвестицията е декларирано за период до 2 години след покупката на терен. Инвестицията е в размер на 3 000 000 (три милиона) лв.. Заявяват, че за производството са нужни 100 чиновници. За осъществяване на това желание е нужен парцел от към 15-20 дка.

- Инвестиционно желание № 022/13.04.2022 година от " ДИМИ ТРАНС “ ООД. Компанията демонстрира интерес към закупуване на парцел от към 20 дка в ПЗ Юг, за създаване на логистична център, бензиностанция и пункт за механически прегледи на товарни камиони. Реализирането на инвестицията е декларирано за период от 3 години след покупката на терен и създаване на довеждаща инфраструктура до парцела. Тя е в размер на най-малко 3 000 000 (три милиона) лв.. Заявяват, че след реализиране на инвестицията ще разкрият най-малко 90 работни места.

За последните три изброени капиталови планове " Индустриален и логистичен парк – Бургас “ АД разполага с парцели във Фаза 2 – ПЗ Юг- Запад, при входа на " Меден рудник “, като за тях към този момент има избрани пазарни стойности.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР