Кметът покани инициаторите на кампанията Пази детето в интернет“ за

...
Кметът покани инициаторите на кампанията Пази детето в интернет“ за
Коментари Харесай

Тодор Попов: Основните заплахи от улицата се преместиха в интернет и трябва да подготвим младите хора за опасностите, които ги дебнат

Кметът предложения основателите на акцията „ Пази детето в интернет “ за още срещи с младежите на Пазарджик

Кметът на Пазарджик Тодор Попов се срещна с основателите на обществената акция „ Пази детето в интернет ” – представители на застрахователна компания „ Лев Инс “ и Явор Колев – един от най-авторитетните експерти по киберсигурност в страната, който персонално приказва с младежите за заплахите, криещи обществените мрежи и интернет пространството, както и локални представители на Местната комисия за битка с трафика на хора /МКБТХ/ и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните, които проведоха срещата в Пазарджик.

След срещата на Явор Колев с възпитаници от 5-и, 6-и и 7-и клас кметът на Пазарджик Тодор Попов благодари на основателите на акцията:

„ Използвам случая през днешния ден, с цел да благодаря на нашите посетители за това, че Пазарджик стана част от тази световна самодейност във връзка с киберсигурността и младежите, тъй като светът, в който живеем е значима тематика за всички нас. С течение на времето главните закани от улицата се реалокираха в обществените мрежи, които, за положително или за неприятно, са светът на младежите, и би трябвало да си дадем сметка за това и да създадем нужното да ги подготвим, в прям диалог да им кажем какви са заплахите, които ги дебнат и къде да бъдат деликатни. Благодаря на нашите посетители, че те включиха Пазарджик в своята стратегия. Благодаря Ви, тъй като самодейността е значима и потребна и се надявам да създадем и други взаимни начинания “. С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов съобщи подготвеност за подпомагане сходни начинания да стигат до от ден на ден младежи.

„ Социалните мрежи са нещо несъмнено доста значимо. Но това отключва и ужасно доста рискове за хора, които не са готови, включително и младежите. Единственият метод да предизвикваме интереса на младежите, да притеглим вниманието им, е това да приказваме искрено с тях “, сподели още кметът на Пазарджик. Тодор Попов получи уверението от основателите на акцията, че това няма да е единствената сходна среща в Пазарджик.

„ Искам да благодаря на господин Попов за поддръжката, която даде на акцията „ Пази детето в интернет “. Това е доста значимо за нас, тъй като желаеме да достигнем до всяко дете и тази поддръжка, която община Пазарджик в лицето на господин Попов и на локалните комисии за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и за битка с трафика на хора – тази поддръжка ни е значима, тъй като виждаме, че цялата община застана зад идея, която има  за цел да защищити децата ни в интернет пространството. През тези две години на пандемия целият живот  на децата минаваше в интернет пространството, където се насочиха и насилниците. Взимам мотив от думите на господин Попов и давам обещание, че това няма да е единствено първа среща, а ще има поредност срещи, които ще създадем и ще продължим работата ни в Пазарджик и пазарджишкия район “, даде обещание Явор Колев. В Младежкия дом в Пазарджик той приказва пред възпитаници за заплахите, които крие интернет, по какъв начин да разпознават подправени самоличности, какви данни не трябва да дават на никого и по какъв начин да потърсят помощ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР