Кметът Павел Михайлов отправи поздрав към служителите и специалистите в

...
Кметът Павел Михайлов отправи поздрав към служителите и специалистите в
Коментари Харесай

Кметът на община „ Родопи“ поздрави колегите си за Деня на българската община


Кметът Павел Михайлов насочи привет към чиновниците и експертите в общинска администрация, кметовете и кметските наместници, общинските съветници и работещите в общинските структури и  действия. Повод е Денят на българската община и локалното самоуправление, който се празнува на 12 октомври.

„ На тази дата през 1882 година в Държавен вестник е оповестен първият Закон за общините и градското ръководство, който регламентира устройството и активността на локалните органи на държавната власт в Княжество България. Един от първите общински съветници се обръща към своите сътрудници с думите:  „ Задачата на общината е да сътвори здрави основи за положително живеене на гражданите… "

Думата община има общ корен с думата общественост и общност. Силно локално самоуправление значи мощна локална власт и мощно гражданско присъединяване в нея. Това се реализира с доста виновна работа, която касае всички аспекти на локалната общественост.

Като административна конструкция, ние се гордеем с постигнатите резултати в обслужването на жителите, в работата по възстановяване на инфраструктурата,  привличането на  инвеститори и реализирането на огромни планове. Старанието ни е ориентирано и към развиването на културата, опазването на здравето, младежките действия, туризма и спорта, в устрема ни да предоставяме повече и по-качествени обществени услуги.

Убеден съм, че няма да спрем да се развиваме и подобряваме, тъй като всички ние, работещи за хората, осъзнаваме нашата отговорност.

В този ден показваме респект и почитание и към всички наши прародители. Запазвайки приемствеността, да работим и отсега нататък все по този начин старателно за развиването на община „ Родопи “  и обитаемоте места. “
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР