Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н.

...
Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н.
Коментари Харесай

Кметът на Варна се срещна с посланика на Индонезия у нас

Кметът на Варна Иван Портних се срещна през днешния ден с Н. Пр. госпожа Сри Астари Расджид, дипломат на Индонезия в България, Македония и Албания, която бе съпроводена от почетния консул на Индонезия в морската столица Красимир Симов.

По време на диалозите кметът напомни, че Варна е побратимен град със Сурабая, което е отлична основа за по-активно развиване на двустранните контакти. Той показа най-важните планове в морската столица, като акцентира, че образованието и културата са значими цели за локалната власт. Иван Портних приветства дейното присъединяване на Индонезия в събития от културния календар на града, в това число в Международния кино фестивал " Любовта е полуда ", който се организира сега.

Н. Пр. Сри Астари Расджид от своя страна показа, че се радва да бъде още веднъж във Варна и е удовлетворена от контактите с локалната академична общественост. " Нашето държавно управление задълбочава връзките с Министерството на образованието в България, по тази причина съм щастлива, че обсъждаме разновидности за продан на лектори и студенти и от варненски университети ", съобщи тя. Посланик Расджид добави, че след 2 седмици следва осъществяване на бизнесфорум в София, по време на който се приготвя сключване на меморандум за съдействие сред българската и индонезийската търговски камари. " По време на този конгрес сигурно ще загатна положителните връзките с град Варна и опциите за развиването им ", добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР