Кметът на Варна Иван Портних присъства на официалната церемония по

...
Кметът на Варна Иван Портних присъства на официалната церемония по
Коментари Харесай

Връчиха наградите „Лекар на годината“ във Варна

Кметът на Варна Иван Портних участва на формалната гала по връчването на обичайните награди „ Лекар на годината “ в Музея по история на медицината. Събитието се провежда от Българския лекарски съюз - Регионална колегия-Варна, с ръководител доктор Светлин Митев. 



Лекар на годината стана проф. доктор Вилиян Платиканов, шеф на Клиниката по анестезиология и интензивно лекуване в УМБАЛ „ Св. Марина ” и народен съветник по трансплантология. В категорията „ Ти си нашето бъдеще “ наградата получи доктор Дарина Иванова, експерт по образна диагностика в УМБАЛ „ Св. Марина “ и помощник към Медицинския университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “. 

„ За мен е чест и наслаждение да Ви поздравя по случай Деня на българския доктор и на празника на лечителите Св. Иван Рилски. Благодаря Ви за професионализма, всеотдайността и човечността, с които всеки ден защитавате престижа на най-хуманната специалност. Благодаря Ви за грижите, съпричастността и милосърдието към хората, които имат потребност от Вашите познания и опит! “, сподели в поздравлението си кметът Иван Портних.



" Благодаря на всички, че в тези тежки условия на непрекъсната битка с пандемията Ковид 19 и с възходящата инфлация поддържате добра грижа за здравето на хората ", сподели и доктор Митев. 
Още трима лекари са отличени и ще получат премиите си в София – проф. Димитричка Дучева Близнакова, отличена в категорията „ Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “, доцент Борислав Чаушев – в категорията „ Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники “, и доцент Илко Плачков, отличен в категорията „ Принос за развиване и одобряване престижа на съсловната организация “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР