Кметът на Варна Благомир Коцев отбеляза празника Баба Марта с

...
Кметът на Варна Благомир Коцев отбеляза празника Баба Марта с
Коментари Харесай

Кметът на Варна отбеляза 1 март с възрастни хора от Дом Гергана

Кметът на Варна Благомир Коцев означи празника Баба Марта с възрастни хора от Дом " Гергана “. Заедно с него бяха и заместник-кметът по обществени действия и опазването на здравето Снежана Апостолова и заместник-кметът по културата, образованието и спорта Павел Попов, заяви Община Варна.

Ръководството на общината беше посрещнато с мартеници, погача и къса стратегия. Възрастните хора и чиновниците имаха опция персонално да беседват с кмета и споделят моменти и прекарвания от живота си в дома и преди този момент.

В дома за остарели хора " Гергана “ са настанени общо 98 души в пенсионна възраст, като 35 от тях са с разнообразни физически увреждания.

Част от услугите на дома включват образуване и посещаване на културни мероприятия, театрални постановки, концерти, опери и кино. Гости от разнообразни организации, учебни заведения и самодейни обединения също изнасят стратегия на територията на комплекса. Има благоприятни условия за развиване на трудотерапевтични действия, като цветарство, градинарство, готварство, приложни изкуства и апликиране, описа шефът на дома Валентин Пранджев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР