Кметът на украинския пристанищен град Мариупол заяви в понеделник, че

...
Кметът на украинския пристанищен град Мариупол заяви в понеделник, че
Коментари Харесай

ПАДНА МАРИУПОЛ: След едноседмична обсада градът е „в ръцете на окупаторите“

Кметът на украинския пристанищен град Мариупол съобщи в понеделник, че неговият град е " в ръцете на окупаторите " след седмична блокада от съветски сили.
„ Не всичко е в нашата власт “, ​​каза Вадим Бойченко, кмет на Мариупол, в телевизионно изявление онлайн. „ За страдание през днешния ден ние сме в ръцете на окупаторите.
Бойченко прикани за цялостна евакуация на останалото население на Мариупол, което имаше население от над 400 000 души, преди Русия да стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари.
„ Според наши оценки към 160 000 души през днешния ден са в обсадения град Мариупол, където е невероятно да се живее, тъй като няма вода, ток, топлота, няма връзка “, сподели той. — И в действителност е ужасно.
Не е ясно дали към момента има дейни боеве в града.
Украински публични лица настояват, че съветските сили са попречили на филантропични конвои безвредно да се приближат или да изоставен града. Проруски сепаратистки водач в неделя сподели, че към 1700 поданици на Мариупол се „ изтеглят “ всеки ден от града и покрайнините му, само че украинските управляващи споделят, че руснаците в действителност правят това, което разказват като принудително депортиране на хиляди в Русия.
„ Нуждаем се от цялостна евакуация от Мариупол “, сподели Бойченко. „ Нашата най-важна задача през днешния ден е да спасим всеки живот... И има очаквания, че ще успеем. Например, има 26 рейса, които би трябвало да отидат до Мариупол, с цел да се изтеглят, само че за жалост не са получили позволение за напредване. И тази игра се играе всеки ден. Цинична игра като: „ Да, подготвени сме. Можете да шофирате до там, само че в действителност не работи. Нашите героични водачи под огъня се пробват да стигнат до местата, откъдето могат да бъдат качени мариуполци, и чакат с вярата, че ще имат такава опция. Но Руската федерация играе с нас от първия ден. "
Статистиката, оповестена от украинските управляващи в неделя, рисува мрачна картина на резултатите от седмиците на обстрели и градски борби в Мариупол.
Според тези данни 90% от жилищните здания в града са били развалени, от които 60% са били непосредствено ударени, а 40% са били разрушени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР