Кметът на украинския град Мелитопол описа часове на тежки разпити

...
Кметът на украинския град Мелитопол описа часове на тежки разпити
Коментари Харесай

Кметът на Мелитопол за отвличането си: Разбрах, че за руснаците животът на цивилните не струва нищо

Кметът на украинския град Мелитопол разказа часове на " тежки " разпити в продължение на близо седмица от съветските си похитители предишния месец , оповестява " Ройтерс ".

В Рим Иван Фьодоров съобщи, че е призовал папата за помощ, с цел да спре войната, която опустоши елементи от неговия град в Южна Украйна.

Това бяха рискови шест дни, тъй като разбрах, че за руснаците моят живот и животът на цивилните хора не костват нищо , съобщи месец след освобождението си градоначалникът на Мелитопол, който в този момент е под съветски надзор.

Украйна заяви, че, откакто съветските сили превзеха Мелитопол, който се намира западно от обсадения град Мариупол в южната част на страната.
 Русия освободи кмета на Мелитопол в подмяна на девет свои бойци
Русия освободи кмета на Мелитопол в подмяна на девет свои бойци

Иван Фьодоров увери Зеленски, че е подготвен да се върне на работа

Киев разгласи при замяна на пандизчии на 16 март.

От своя страна Русия, която назовава дейностите си в Украйна " специфична военна интервенция ", не разяснява задържането на кмета или размяната на пленници, докладвана от Украйна.

Федоров, който се срещна с папа Франциск и държавния секретар на Ватикана кардинал Пиетро Паролин в събота, преди да участва на работа в навечерието на Великден, съобщи, че е помолил Ватикана да се застъпи пред съветския президент Владимир Путин , с цел да подсигурява, който е подложен на опустошителни офанзиви.

Описвайки задържането си от съветските сили в полицейското ръководство на Мелитопол, той разяснява: " Те пристигнаха при мен през нощта с пет-седем бойци и приказваха към четири или пет часа, тежък разговор. Желаеха да ми дадат образец какво ще се случи, в случай че не се съгласим с това, което руснаците желаят ". Фьодоров посочи, че е бил изправен пред " душевен ", само че не и физически изтезания.
 ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна
ОССЕ откри доказателства за военни закононарушения на Русия в Украйна

Установени са и нарушавания от украинска страна

" Руските бойци допускаха, че ще бъдат посрещнати с добре пристигнали, само че не беше по този начин... и по тази причина руснаците бяха доста, доста гневни " , означи той.

" Няма храна в моя град. Няма аптека. Половината от моя град е опустошен. Повече от 200 души са отвлечени. Не е безвредно да се върви по улиците ", заключи Фьодоров.

Той уточни, че поддържа постоянни контакти с жителите на Мелитопол и добави, че е поканил папата да посети Украйна, тъй като " може би той може да спре тази война ".

Русия отхвърля нейни цели да са цивилни жители и отхвърля това, което Украйна твърди, че е доказателство за зверства, заявявайки, че те са проведени от Киев за подкопаване на мирните договаряния.

Превземането на Мелитопол, Мариупол и южното крайбрежие ще даде на съветските сили сухопътна връзка сред проруските сепаратисти в Източна Украйна и Крим, който Москва анексира през 2014 година Русия към този момент разгласи, че има съвсем цялостен надзор над Мариупол.
 Украйна: 403 тела на цивилни са открити в Буча, броят им пораства
Украйна: 403 тела на цивилни са открити в Буча, броят им пораства

Кметът предизвестява жителите към този момент да не се връщат в града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР