Кметът на Тугегарао Майла Тин-Ке призова населението да бъде бдително

...
Кметът на Тугегарао Майла Тин-Ке призова населението да бъде бдително
Коментари Харесай

Евакуация и спрян транспорт заради мощен тайфун, който приближава Филипините

Кметът на Тугегарао Майла Тин-Ке прикани популацията да бъде внимателно и вкара възбрана за алкохол, като заплаши нарушителите с арест. Риболовът в намерено море също бе прекратен с негова заповед.

Близо 10 000 пасажери от междуостровните фериботи и водачи на товарни камиони, както и 100 пасажери от товарни кораби и моторници бяха настанени краткотрайно в няколко пристанища, като бе наложена и възбрана за корабоплаване с оглед разрастващите се се мусонни дъждове, оповестиха от бреговата защита на Филипините.

В същото време Тайван анулира част от годишните си военни учения " Хан Куан ", планувани за през днешния ден. Целта на ученията бе да симулират интервенция по потребление на гражданско летище, ако бомбардировки отрежат военните направления за евакуация. Учебните военни дейности трябваше да се проведат на югозападния бряг на Тайван, само че там вълните към този момент се надигат застрашително. В най-южната точка на Тайван височината им доближи до два метра и половина съгласно информация на Централната метеорологична работа на Тайван.

Ученията " Хан Куан " са най-мащабните тайвански годишни военни учения, чиято цел е да се показват отбранителните благоприятни условия на самоуправляващия се остров при положение на нахлуване от страна на Китай, който твърди, че Тайван е негова територия.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР