Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков ще възложи процедура

...
Кметът на столичния район Средец Трайчо Трайков ще възложи процедура
Коментари Харесай

Възлагат процедура за махане на Паметника на съветската армия

Кметът на столичния регион " Средец " Трайчо Трайков ще разпореди процедура по пренасяне на Паметника на руската войска от централното място в София, което заема сега.

Трайков заяви това във Facebook, където написа:  " В днешния изпълнен с паника и безумие ден съвсем не можах да се развеселявам, че получихме дълго чаканото позволение за градеж, нужно за ремонта на подлеза при Румънското посолство. Следват още две процедурни стъпки и до десетина дни започваме.

От друга страна, в съвещанието на Столичния общински съвет, ръководещите от ГЕРБ/СДС/ВМРО оправдаха бездействието си по отчета на Демократична България за така наречен " Паметник на Съветската войска " с това, че нямали областен кмет, който да приложи решението от 1993 година!

Много добре, на следващия ден (днес - бел. ред.) ще възложа започването на процедура по пренасяне на обекта, откакто внезапно се оказа, че целият СОС минус Българска социалистическа партия поддържа и чака такава стъпка. "

Снощи се организира митинг в поддръжка на Украйна пред паметника на Съветската войска в София.

Събралите се оповестиха, че са подготвени да останат на мястото, до момента в който паметника не бъде демонтиран.

В началото на демонстрацията един мъж беше задържан, тъй като изхвърли букет цветя от паметника.

„ Протестиращите бързо заобиколиха полицейската патрулка с крясъци: „ Това не е Москва “ и „ Да живее Украйна “, съобщи Би Ти Ви. След прочут престой в полицейската кола арестуваният мъж беше освободен.

Спорът дали паметникът да остане в центъра на София, или да бъде изместен, се води от десетилетия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР