Кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев тихомълком е позволил

...
Кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев тихомълком е позволил
Коментари Харесай

Скандал! Кмет на Христо Иванов тихомълком пусна паркинг в градинка

Кметът на столичния регион „ Слатина “ Георги Илиев тихомълком е разрешил застрояването на градинка с паркинг. Илиев, който бе излъчен от Прокопиевата ГМО партия „ Да, България “ със сламен водач Христо Иванов-Пинокио, е премълчал пред жителите на квартала, че има план за градеж, като по този начин ги лишил от опцията да апелират, написа.

Зелената повърхност постоянно е била полянка, където децата играят. Хората от близките блокове били неприятно сюрпризирани, тъй като научили за бъдещия паркинг, когато камион стоварил баласт на мястото, а екскаватор почнал да копае. Оказва се, че кметът не уведомил живущите по надлежния ред за плана и по този метод са изпуснати законовите периоди, в които те могат да апелират построяването на паркинга.

Единственото известие съставлява табела, в която написа за ремонт на пътя, само че не и че ще се строи паркинг. „ Притесненията ни са, че зелената повърхност е тук от 30 години и децата ни играят на това място. Изведнъж разбираме, че то ще бъде превърнато в паркинг”, сподели Асен Николов пред Нова TV.

Съседите от близките блокове са безапелационни, че няма да позволен машините да копаят в градинката. Готови са даже да дежурят непрекъснато, само че да не разрешат тревата и дърветата да се трансфорат в място за коли.

Кметът-протестър Георги Илиев пък даде допустимо най-абсурдното опрощение за „ пропуща “ - не ги уведомил, тъй като „ имало ужасно доста неща, а също и Covid 19 в общината “.

И се опита да трансферира недоволството към Столична община, потвърждавайки, че неговата неточност била, че не е направил нужното жителите да бъдат известени, само че към този момент един път е имало промяна.

„ Това ме навежда на мисълта, че Столична община може да се съгласи да разпореди на „ Хидрострой “, които са реализатори на плана, да понижат размера на осъществяването, с цел да се резервира зелената повърхност “, съобщи той. От негов пост във Facebook обаче се схваща, че той е пуснал лист с места, които могат да се трансфорат в паркинги.

Социалните мрежи безусловно прегряха от протестни мнения, а кварталът към момента е от дребното останали зелени оазиси в столицата. „ Този човек, предизборно ни даде обещание, опазване на зелените пространства и детските площадки в квартала, както и доста други неща. Посочи, че милее за квартала, защото живее от 45 години в него.

Е кмете, по какъв начин милееш за детските площатки? Като правиш паркинги, на тяхно място без да ни питаш, написа гражданин на Редута. Друг пък разяснява, че кметът намира време всяка вечер да е на митингите, само че съумял да направи уведомлението. „ Да си добър кмет не е като да стои по барикадите “, написа в различен пост.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР