Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване

...
Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за прекратяване
Коментари Харесай

Фандъкова издаде заповед за прекратяване на митинг в София след получена информация от ДАНС

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова издаде заповед за преустановяване на митинг-шествие под надпис „ Мир, неутралитет, сувернитет “, оповестиха от общинския пресцентър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Събитието не беше в съгласие от Столичната община

и е прекъснато въз основа на информация, получена от Държавна организация „ Национална сигурност “(ДАНС), се споделя в известието.

В последните дни информацията за събитието, популяризирана в обществените мрежи, беше под надпис „ Ние не сме неутрални .

Ние сме за Русия! Победата е наша “, което не съответстваше на публично декларираното от уредника гражданско обединяване „ Национална гражданска самодейност за суверенитет на България и другите страни по света “ мероприятие, показват от Столичната община.

По-рано днес Върховната административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на вътрешните работи

във връзка получена от кмета на София информация за оповестено в обществените мрежи осъществяване на всеобщо мероприятие.

Кметът Йорданка Фандъкова е уведомила прокуратурата за това, че Столичната община е сезирана с две писма

- от общински съветници от групата на „ Демократична България " и от представляващи Политическа партия „ Код ", за оповестено в обществените мрежи осъществяване на всеобщо мероприятие на 10 декември, което може да е „ ориентирано към принудително изменение на конституционния ред и териториалната целокупност на страната ", както и че събитието може да е „ противоречащо на решенията на Европейски Съюз ", оповестиха от ВАП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР