Кметът на Созопол - Тихомир Янакиев ще поиска финансовапомощ от

...
Кметът на Созопол - Тихомир Янакиев ще поиска финансовапомощ от
Коментари Харесай

Кметът Янакиев ще търси помощ от МС за щетите от бурята в  Черноморец

Кметът на Созопол - Тихомир Янакиев ще изиска финансовапомощ от Министерски съветзавъзстановяване на вредите по общинската пристанищнаинфраструктура в Черноморец. Портът пострада съществено по време на бурята на 18 и 19 ноември.



Тихомир Янакиев, дружно с комисия, сформиранас общинска заповед, извърши директен оглед на мястото с цел да се открият нанесените пораженияпо плаващите уреди на територията на цялото пристанище.



По време на инспекцията стана ясно, че наПирс №1 е изкъртена вълноломната стена и електрическото табло. Вморето са паднали огромна част от оборудванията. На Пирс №2 е строшен фундамента на основното ел. табло. На Пирсове 3, 4 и 5 са развалени преходните мостове и закрепващите връзки сред понтоните, скъсани са захранващите кабели, а челата на понтоните са обрушени и с голям брой пукнатини.

Изкъртени са кнехтовете по всички 20 пирса, проблеми има и по ел. инсталацията на пристанището.



Директорът на Оперативна програма „ Рибарски пристанища “ Георги Пеев към този момент е уведомил Изпълнителна организация „ Морска администрация “ и застрахователите за усложнената обстановка и установените вреди, а след правене на подробна количествено-стойностна сметка, включваща и предложение за възстановяване положението на хидротехническите уреди, ще бъде изпратено и искане за финансова помощ до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР