Кметът на Солун Янис Бутарис предложи да се промени името

...
Кметът на Солун Янис Бутарис предложи да се промени името
Коментари Харесай

Кметът на Солун предлага летището на града да не се казва Македония

Кметът на Солун Янис Бутарис предложи да се промени името на летището в града и вместо "Македония " да се назова на известния гръцки баскетболист Никос Галис. Причините за странната позиция на градоначалника на Солун е, че съгласно него и гърците би трябвало да отговорят с жест към Скопие като израз на предпочитание за добросъседство, заяви БНР. Според кметът Бутарис и чужденците се обърквали с това име на летището в Солун.

"Ние и в този момент имаме проблем с името на летището в Солун "Македония ". Чужденците, за които Македония е име на прилежаща страна, когато слизат на летището в Солун си мислят, че не идват в Гърция, а в прилежащата страна ", показа Бутарис.

Изказването на солунския кмет провокира остри реакции поради мощната опозиция на част от гърците новото име на прилежащата страна да включва думата Македония. От партията на консерваторите "Нова народна власт " предложиха солунският кмет да "не се занимава с дипломация, а да се оправи с отпадъците в града ". Депутат от националистическата партия "Независими гърци " пред телевизионните камери назова позицията на солунския кмет "болен комизъм " и предсказа завършек на политическата му кариера.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР