Кметът на софийското село Лозен Георги Младенов, местната депутатка Евгения

...
Кметът на софийското село Лозен Георги Младенов, местната депутатка Евгения
Коментари Харесай

Скандал! Кметът на Лозен обяви застрояването на 408 декара с къщи и жилища

Кметът на софийското село Лозен Георги Младенов, локалната депутатка Евгения Алексиева и предприемачът Росен Маринов са в спор на ползи по отношение на презастрояването на региона. Това разясниха локални поданици, написа "Блиц ". Според тях те са в основата на митингите и ръчкането на хората, тъй като пазят личните си ползи, само че и на политически и стопански кръгове. Апетитите за застрояването на Лозен с нови къщи, жилищни комплекси и блокове е голям. Местните хора имат намерение да подадат сигнали в прокуратурата против тях и строителството.

„ Проблемът с презастрояването е 30-40 пъти по стеснителен за жителите на селото ", признават локалните поданици. Всъщност в действителност презастрояването е голямо и се плануват нови жилищни комплекси и къщи, демонстрира информация в община Панчарево. За сметка на това липсва инфраструктура, пътища, водоснабдяване, канализация и даже електричество. Самият кмет Георги Младенов преди няколко дни самичък призна пред БНР, че се планува построяването на голям комплекс на повърхност от над 408 декара. Като абсурд той разяснява, че „ желаеме да бъдем екологично село, както сме най-голямото, да станем и най хубавото, желаеме да има туризъм тука, да има екологични планове “. Само, че със застрояването на нови 408 декара няма по какъв начин Лозен да бъде просто село, още повече пък екологично. Това към този момент го трансформира в град.

Жителите желаят мораториум и прекъсване на строителството в Лозен, което е безсистемно и непрекъснато пораства. Инициативен комитет ще подаде сигнали и до вицепремиера и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. Според тях пренаселването към този момент е огромно, като ВиК и електро мрежата няма да устоят на новите къщи и апартаментни комплекси. Токът също стартира да стопира поради претоварване и повреди. Кметът Георги Младенов не хае по всички въпроси, тъй като го е боязън от политическия напън и ползите на огромните строителни компании и мутри, които са превзели земите в региона. Хората настояват, че пази точно техните апетити. Младенов се е прегърнал с предприемача Росен Маринов, изпълнителен шеф на ИТ компанията „ Сирма солюшънс, и с депутатката от ГЕРБ Евгения Алексиева. Самата тя живее в Лозен и към този момент има две къщи в селото. Едната е добита през 2019 година и е голяма - 276 кв. м. разгъната застроена повърхност, като към нея има и гараж, демонстрира информация в нейната данъчна декларация през Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Втората е добита през 2021 година дружно с Пламен Газибаров, евентуално нейният мъж. Имотът е на цели 2 декара, а къщата е на 200 кв. м разгъната застроена повърхност, демонстрира справката в декларацията. Интересен миг е, че е добит безплатно без да е ясно от кого и по какъв начин е подарен. Двата парцела костват над малко 2 милиона лв., разясниха брокери на недвижимости.

Другият огромен заможен състезател е Росен Маринов, настояват локалните. Според тях той е изкупил много земи в село Лозен. Настанил се е в голям дворец преди няколко години. Маринов има апетити да строи къщи и комплекси, допълват те. Той е измежду водачите на митингите в Лозен дружно с кмета Георги Младенов и депутатката Евгения Алексиева.

Същевременно най-голямото село в България – Лозен, което е баровско, е напът да се трансформира в сметището на София поради нехайството на кмета Георги Младенов. Местните поданици сигнализират за над 40 противозаконни сметища в региона. В самото село и неговите околности е цялостно с отпадъци. Струпани са и големи камари със строителни боклуци. Деретата също са цялостни и вместо да се оттича водата от планината в тях, те стартират да преливат при мощни дъждове. „ В най-скоро време ще сме очевидци на съществени наводнения “, обясниха локалните.

Жителите са гневни на Георги Младенов, който не може да реши казуса към този момент три години. Като за похлупак от началото на 2022 година липсва сметоизвозване в селото и към този момент е заринато от отпадък. Хората ще основат предприемчив комитет, с цел да осведомят столичния кмет Йорданка Фандъкова, като приготвят мощни митинги против Младенов. Според тях той нищо не прави още по модернизацията и подмяната на ВиК мрежата. Авариите по нея са постоянно събитие и популацията от 10 000 индивида остава без вода от време на време. „ Трябва ни много добра подготовка, с цел да се оправим с неналичието на вода. Имаме 10-литрови туби, които стоят целогодишно в банята, с цел да се оправим с всяка една авария”, описват лозенчани. От чешмите постоянно тече тъмна и кална течност, която е негодна за пиянство.

В скоро време лозенчани ще желаят оставката на кмета, тъй като не се оправя със дилемите си и не съблюдава предизборните си обещания. В свое опрощение неотдавна в пост във фейсбук, Младенов даже се опита да нападне Столична община. „ За жал централизираната система, в която парите ни отиват някъде... и някой различен взема решение вместо нас какво да се случва, е тотално неработеща. Парите отпускани за Лозен не просто не се усилват, а понижават. Проблемите с неналичието на канализация, незабавна потребност от промяна на водопровода, спиранията на тока, положението на инфраструктурата, потребността от уголемение на детската градина и двете учебни заведения, построяването на нов гробищен парк и доста други. Всичко това на фона на непрекъснато увеличаващото се население и тотална липса на пари за поддръжка на селото “, оправдава се кметът. Само, че той е индивидът, който би трябвало да се бори за всичко изброено, а не го прави, тъй като е изгубил доверието в лицето на Столична община. Вместо това се занимава с простотии и всява интриги измежду хората. Опитва се да ги сплашва с полицията, като изяснява напред обратно, че има връзки в ДАИ и КАТ, тъй като в предишното е бил контрольор от системата и някогашен митничар.

Георги Младенов също е много заможен и има доста коли. Със брачната половинка си Деяна Младенова имат къща от 150 кв. м. в Лозен, демонстрира информация в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). През 2007 година е закупил друга къща за 200 000 лева в самоковското село Говедарци. Младенов придобива автомобил „ Ситроен “ единствено за 3000 лева през 2017 година Година по-рано е купил BMW за 2000 лева Отделно има „ Ауди “ за 2000 лева и пикап „ Шевролет “ за 1000 лева, демонстрира още справката в КПКОНПИ.

Така зад митингите в Лозен в действителност прозират огромни политически и стопански ползи, като в основата стоят видни политици, мощни строителни босове и мутри, които възнамеряват да си изперат парите!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР