Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в сутрешния блок на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи в сутрешния блок на
Коментари Харесай

Фандъкова: Няма да даваме безлихвен заем на фирмата, която ремонтира Граф Игнатиев

Кметът на София Йорданка Фандъкова заяви в утринния блок на Българска национална телевизия, че след новото нарастване на заплатите на водачите и ватманите от градския превоз, междинното брутно месечено възнаграждание ще надвиши 1800 лв..

Факт е че имаме проблем с дефицита на водачи и ватмани в градския превоз. Този роблем води до много съществени часове ексклузивен труд, което е неприемливо, тъй като значи повече опасности и за пасажерите, сподели Фандъкова.

Днес общинският съвет ще гласоподава нарастване с 10% на заплатите на водачите от 1 април, което е второ от началото на годината.

С него работната заплата ще доближи 1150 лв., като водачите имат право и на до 100 лв. бонуси за добра работа. Така междинното брутно работно заплащане става над 1800 лв., заяви кметът.

За ексклузивен труд водачите и ватманите ще могат да получават в допълнение и до 200 лв. месечно.

Парите за нарастване ще са за сметка на бюджета на Столична община.

Надявам се с тази стъпка да запазим водачите и ватманите и да притеглим нови, уточни столичният кмет.

Фандъкова уточни, че не престават договарянията със синдикатите, които оферират годишно повишаване на възнагражденията с 10% през идващите три години. Като задачата е специалността да стане привлекателна.

Градоначалникът отхвърли известията, че компанията, която ремонтира столичната улица "Граф Игнатиев " ще получи безлихвен заем от общината.

Междинните заплащания по Оперативна стратегия "Региони в напредък " бяха възобновени и имаме верифицирани средства, съобщи тя.

Кметът изясни, че премахването на ограничителите по улицита се прави поради сигурността на жителите, откакто поредност от произшествия се случиха на "Граф Игнатиев " в последните месеци.

Главният проектант и проектантите ще мислят за нови разновидности. Фандъкова заяви, че ремонтът на улицата ще продължи до април.

Ще желая надзорните органи да връщат компанията, до момента в който всичко не стане добре, изясни тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР