Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага актуализация на бюджета на

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага актуализация на бюджета на
Коментари Харесай

Фандъкова предлага актуализация на столичния бюджет с 19,9 млн. лева

Кметът на София Йорданка Фандъкова предлага актуализация на бюджета на Столичната община за тази година в размер на 19,9 милиона лв.. Целта е да бъдат обезпечени спомагателни средства за секторите, които са най-силно потърпевши от рецесията.

" Covid-кризата и последвалото нарастване на цените на горивата се отразяват извънредно тежко на работата на всички общини, в това число и на Столичната община. Към понижения брой пасажери през последните месеци се добави и нарастването на цените на горивата, както и на газа. Една от главните ми задания е да осигурим придвижването на градския превоз. В най-тежките месеци на рецесията превозът в София не е спирал своята работа. В направената актуализация на бюджета се залагат 8,5 милиона лв. като дотация към транспортните оператори ", сподели кметът на София.

В актуализацията на бюджета се предлага и нарастване на средствата за улично осветяване в размер на 3,2 милиона лв..

" Другото огромно перо в актуализацията на бюджета са спомагателни средства, с които да осигурим строителната стратегия за идната година ", каза Фандъкова и напомни, че един от акцентите в нейната стратегия, това е построяването на вътрешните кръгове на София.

Фандъкова предлага 2,5 милиона спомагателни средства за отчуждаване, с цел да може да се осигурят новите трасета на пробива по бул. " Тодор Каблешков " и на продължението на ул. " Филип Кутев ".

Още 3,9 милона лв. се обезпечават за поддръжка и създаване на уличната мрежа до края на годината. 1,5 млн. лв. в допълнение ще бъдат ориентирани към общинските лечебни заведения, които от самото начало интензивно се включват в работата с Covid пациенти и имат усложнения по отношение на нарастването на цените на електрическата сила, медикаментите и консумативите. 

Допълнителните доходи са от по-добра събираемост – 10 милиона лв. (6,6 – от извоювано дело за наложена финансова промяна, и 3,3 милиона лв. от държавния бюджет).

" Предлагам преструктуриране на Столичния инспекторат, който става дирекция на мое директно послушание. Промяната ще влезе в действие от 1 януари 2022 година Целта на преструктурирането е по-добър надзор, по-добра съгласуваност и по-резултатна работа ", съобщи още кметът на София. 

За новата дирекция следва да бъде разгласен и конкурс за шеф. Основната задача на новата дирекция е по-ефективен надзор при всички действия, свързани с чистотата в града. Предвижда се също основаването на действен център с мобилни групи, които да реагират по-бързо на сигнали и да управляват дейностите на почистващите компании по региони. Осигурява се по една спомагателна щатна численост на всички 24 региона на Столична община за поддръжка на районните кметове при контрола на почистването на междублокови пространства. 

В отчета на кмета до Столичния общински съвет са включени и предложенията за промени, направени от районните кметове на " Триадица ", " Студентски ", " Панчарево ", " Илинден ", " Кремиковци ".  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР