Кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район Възраждане-СО Савина

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район Възраждане-СО Савина
Коментари Харесай

Съпругата на Ли Къцян се срещна с наши деца, изучаващи китайски

Кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на регион " Възраждане " -СО Савина Савова, началникът на Регионално ръководство на образованието София-град доктор Ваня Кастрева, и директорката на 18 СУ " Уилям Гладстон " Величка Стойчева посрещнаха проф. Чън Хун, брачна половинка на министър-председателя на Китай Ли Къцян, който ще взе участие във форума " 16 плюс 1 " - срещата на водачите на 16 страни от Източна Европа и Китай, управлявана от министър-председателя Бойко Борисов.

По остаряла българска традиция деца с български носии посрещнаха гостите с самун и сол и ги приветстваха на китайски. 18 СУ " Уилям Гладстон " е най-голямато учебно заведение по брой възпитаници в България, в което 250 деца учат китайски. Ранното чуждоезиково образование е приоритет на учебното заведение, заради което проучването на първи непознат език стартира от първи клас – британски, немски, френски, съветски, японски и корейски, а след: клас учениците могат да избират образование по британски, арабски, китайски, корейски, немски, френски и японски език.

За високопоставената гостенка възпитаници демонстрираха и описаха за традицията на разработване на мартеници, кукерски маски и кукли с български фолклорни носии в библиотеката на учебното заведение " Конфуций ". Проф. Чън Хун създаде дружно с децата мартеница, която ще отнесе в Китай, дружно с подаръците, които децата създадоха особено за нея.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР