Кметът на София Йорданка Фандъкова и управата на Столична община

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова и управата на Столична община
Коментари Харесай

Столична община няма да съгласува нито една русофилска проява, свързана с 9 май

Кметът на София Йорданка Фандъкова и управата на Столична община няма да съгласуват нито едно русофилско събитие, обвързвано с отбелязването на 9 май тази година. Това оповестиха за Faktor.bg от кметството.

От няколко дни в обществените мрежи се изливат провокационни известия, че кметството в София е разрешило провеждането на противоречивия марш " Безсмъртния полк ". Съюзът на ветераните от войните е основател за следващото осъществяване на марша, а съорганизатор е Българска социалистическа партия, само че настояването им не е получило единодушието на кметството. Режимът за провеждането на сходни прояви е съгласувателен, а само ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата могат да изискат възбрана на събитието, прецизират от Столична община.

Безсмъртният полк е част от хибридната агитация на путинския режим и няма нищо общо с българската традиция и история. У нас той се организира през последните пет години, афиширан от леви и русофилски среди.

За следващ път родните русофили и Българска социалистическа партия с настояването за осъществяване на марша застават на страната на новия съветски нацизъм и в поддръжка на античовешките политики на Путин.
Кремъл разгласи, че тази година " Безсмъртният полк " няма да шества по съветските градове сякаш от съображения за сигурност, само че действително властта се опасява, че с портретите на убитите синове, съпрузи и татковци ще стачкуват родственици на жертвите в мръсната война против Украйна. По данни на Киев над 150 хиляди съветски жители са намерили гибелта през последната година във войната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР