Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала още по-голяма полицейска

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала още по-голяма полицейска
Коментари Харесай

Фандъкова поиска още полицаи около ПСА заради мача на Левски и Айнтрахт

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала още по-голяма полицейска защита към Паметника на руската войска на 24 август, когато следва мача сред " Левски " и " Айнтрахт " Франкфурт.

Мачът ще се играе на националния стадион, който се намира на метри от Княжеската градина и ПСА.

Двата тима ще стартират дуела в 20 ч. в четвъртък на стадион " Васил Левски ".

Няма да се позволяват гости, които имат наложена възбрана за навестяване на спортни мероприятия. Малолетни ще се позволяват на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Полицията ще следи и за недопускане на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости (огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително парфюми и чадъри). Столична дирекция на вътрешните работи приканва феновете да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18.00 ч., с цел да се избегне скупчване.

преди седмица, в която разрушиха две от плочите на монумента и приканиха за демонтажа му на фона на предизборния протестен лагер на Мая Манолова.

" Поисках и организирахме сутринта среща с министъра на вътрешните работи и част от неговия екип. Поисках засилено полицейско наличие в цялата зона. Нашите екипи в съгласуваност с екипите на Столична дирекция на вътрешните работи ще наблюдават деликатно обстановката, с цел да не се допусне напрежение, не дай Боже, конфликти в тази част. Надявам се уредниците на митингите да си дадат сметка за своята отговорност, да се отдръпват в някакъв по-рисков миг по инструкции на полицията ", споделя Йорданка Фандъкова след среща с вътрешния министър Калин Стоянов в сряда.

На 24 август в София ще се означи и Деня на независимостта на Украйна, като сред 16 и 21 ч. в Градската градина е планувана благотворителна самодейност.
Фасадата на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще бъде осветена в цветовете на националните знамена на Украйна и България, следва и концертВечерта, от 19.00 ч. до 20.00 ч., от региона на градинката „ Възраждане “ е планувано шествие по бул. „ Ал. Стамболийски “, площад „ Св. Неделя “, ул. „ Съборна “ до Градската градина.
От Столична дирекция на вътрешните работи оповестяват, че преди, по време и след осъществяване на посочените мероприятия полицейските чиновници ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на закононарушения и нарушавания на територията на града.

Фандъкова обаче не е поискала унищожаване на палатките на " Левицата ", макар че съгласуването на митинга не позволява разполагането на лагер към Паметника на руската войска.

Според кмета на София - палатките нямало да попречат на проектите за разглобяване на фигурите, като следва скоро да се инсталира предпазна ограда поради заплахата от рухване на нестабилни плочи от постамента му.

Кога ще се случи слагането на оградите - зависи от регионалната администрация.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР