Кметът на София Йорданка Фандъкова е назначила проверка в АГ

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова е назначила проверка в АГ
Коментари Харесай

Столичната община започва проверка на АГ болницата „Шейново” за разменените бебета

Кметът на София Йорданка Фандъкова е назначила инспекция в АГ болница „ Шейново “, където по информация на пациенти са били разменени бебета. Виновните ще бъдат осъдени, увери заместник-кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов.

„ За случая бяхме известени от медиите, незабавно беше назначена инспекция със заповед. Ще бъде тествана работата на болничното заведение, на шефа. За случая ще бъде сезиран и медицински одит към Министерството на здравеопазването, в случай че те не са сезирани до момента. Много значимо за нас е да възстановим доверието, тъй като за системата на опазването на здравето е извънредно значимо доверието в нея да бъде мощно и хората да знаят, че няма да има каквито и да било проблеми и ще се работи професионално в лечебните заведение. Връщане на доверието, наказване на отговорните и бърза и справедлива инспекция “, уточни Барбалов.

По-рано стана ясно, че районната прокуратура проверява случая.

Разследването се води по текста в Наказателен кодекс, съгласно който, в случай че някой съзнателно размени малко дете, се санкционира с отнемане от независимост до две години. Досъдебното произвеждане прецизира всички данни и условия, случили се в болничното заведение.

От районната прокуратура ще дадат повече елементи на брифинг по-късно през днешния ден.

„ След като разбрахме, че има такова подозрение, незабавно се обърнахме към полицията. Органите на реда започнаха съответните дейности и нещата вървят към добър край ”, разяснява шефът на болничното заведение доктор Румен Велев.

Той изясни, че не има вяра родителите на едно от бебетата да са отказали да дадат ДНК проба. Самият той схванал за случилото се на 7 декември. На въпрос на NOVA дали има други такива случаи в практиката на лечебното заведение, доктор Велев съобщи: „ За първи път участвам на такова нещо в нашата болница ”, безапелационен беше медикът пред Нова телевизия.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР