Кметът на София Васил Терзиев откри Световната купа по художествена

...
Кметът на София Васил Терзиев откри Световната купа по художествена
Коментари Харесай

Васил Терзиев откри Световната купа по художествена гимнастика в София

Кметът на София Васил Терзиев откри Световната купа по художествена гимнастика в София.

Церемонията по откриването тази година мина под знака на УНИЦЕФ, откакто при започване на месец април беше подписан меморандум сред УНИЦЕФ и БФХГ за двегодишно партньорство и взаимни начинания в името на просперитета, здравето и за заслужен живот на децата на България и по целия свят.

" Изключително съм благополучен, че в идващите дни София още веднъж ще бъде център на международната художествена гимнастика. Успех на всички участнички! Откривам надпреварата ", сподели Терзиев.

Официални посетители бяха още Моринари Ватанабе, президент на ФИГ, Георги Глушков, министър на младежта и спорта, Илиана Раева, президент на БФХГ и Красимир Дунев, президент на БФ Гимнастика.

" Скъпи другари на художествената гимнастика, за мен е висока чест да участвам на откриването на Световната купа. България още веднъж събира елита на най-грациозния спорт. През последните години художествената гимнастика е най-успешният български спорт, които носи доста триумфи и авторитет на страната. Затова желая да благодаря на госпожа Илиана Раева за големия труд, с цел да не престават триумфите. Искам да пожелая на българските девойки да реализират резултатите, които желаят ", сподели в словото си Георги Глушков.

Децата от група Бон-Бон откриха церемонията с прелестната българска национална ария " Вечеряй, Радо ". След това посланикът на благосклонност на УНИЦЕФ в България Елена Петрова излезе на килима и сподели, че като организация, която доста работи с деца, УНИЦЕФ е изключително загрижена от тяхното развиване и израстване като персони, за живот без принуждение, здравословен метод на живот, имащи право и достъп до обучение и спорт и с построена мотивация за висока реализация в обществото.

Певицата Поли Генова поздрави състезатели, треньори и деятели с ария, а по-късно децата от група Бон-Бон изпяха и " We are the champions ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР