Кметът на София Васил Терзиев отказа да забрани поисканото от

...
Кметът на София Васил Терзиев отказа да забрани поисканото от
Коментари Харесай

Терзиев отказа да забрани проявата на Митрофанова: Идете пред МВнР

Кметът на София Васил Терзиев отхвърли да забрани поисканото от съветската посланичка Елеонора Митрофанова честване на деня на руската войска, отхвърляйки настояването на политическата мощ, която го издигна на поста.

По-рано през днешния ден от ПП-ДБ го приканиха да наложи възбрана за проявата.

" Процедурите при образуване на протест, на шествие, когато идва нота от Министерство на външните работи, когато идва искане за позволение за осъществяване на всеобщо мероприятие, са разнообразни. Държа да не се злоупотребява за политически цели и в случай че някой има искания да иде пред Министерство на външните работи. - сподели Терзиев, представен от БГНЕС

Запитан за какво не е забранил провеждането на деня на руската войска, който се организира в квартал „ Лозенец “, кметът съобщи:

" Тука има доста съществено недоумение, в случай че някой желае да стачкува – да отиде пред Министерство на външните работи. В нота от там пишат: „ апелирам за вашето предписание за предприемане на съответните дейности по подготвеност “. В случая моите дейности по подготвеност са да бъде безвредно - не сгазят някой, да не стъпчат цветята, само че моята подготвеност не е да разреша или да не разреша. "

Припомняме, разрешенията за прояви на територията на Столичната община се издават от локалната власт, не от Министерство на външните работи.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР