Кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по образование и

...
Кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по образование и
Коментари Харесай

Кметът на Шумен посрещна представители на училищните синдикати в Румъния

Кметът на Шумен Любомир Христов и заместник-кметът по обучение и просвета Найден Косев се срещнаха през днешния ден с Аурел Богату, ръководител на Федерацията на свободните училищен синдикати в румънския град Кълъраш, заместник-председателя на организацията Даниела Винтилеску и Ирина Раду, синдикален водач в учебното заведение на село Индепенденца.

Тримата са в Шумен по покана на ръководителя на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители Татяна Иванова. На срещата участва и Михаил Кирязов от СБУ и регионален синдикален водач в Силистра.

По време на диалозите бяха разисквани въпроси, свързани с отговорностите на държавната и локалната власт към образованието, както и отбраната на правата и ползите на учителите. Беше изразено убеждението, че актуалната подготовка на учителите и младежите е отговорност за просперитета на страната.

30 румънски преподаватели в прогимназиалния и гимназиалния стадий на образование обменят опит и положителни практики със свои сътрудници от Шумен. След срещата при кмета румънските посетители посетиха STEM кабинета в СУ „ Трайко Симеонов “. 
Утре, 15 октомври (събота), те ще се срещнат с учители от ПЕГ „ Никола Вапцаров “ и Второ главно учебно заведение „ Д-р Петър Берон “. Преди отпътуването си за Румъния и град Кълъраш те ще посетят резерват „ Мадара “. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР