Кметът на село Буковец в община Брусарци Димитър Петров е

...
Кметът на село Буковец в община Брусарци Димитър Петров е
Коментари Харесай

Кмет се раздели с поста си заради трафик на хора

Кметът на село Буковец в община Брусарци Димитър Петров е отхвърлен от поста си поради влезнала в действие присъда против него за трафик на хора, оповестиха от общината в Брусарци.

През септември 2015 година Димитър Петров бил арестуван от гранични служители на реда на километър от българо-сръбската граница във видинско при опит да трансферира 35 мигранти от арабски генезис в Сърбия.

Мигрантите били натоварени в два микробуса и три леки коли, като Петров карал един от микробусите. Срещу него и останалите четирима водачи почнало следствие, само че в това време през октомври 2015 година Димитър Петров спечелил кметските избори в село Буковец и почнал да ръководи. В началота на 2017 година Районният съд във Видин осъдил Димитър Петров на година отнемане от независимост и санкция от 1000 лв., само че той обжалвал пред Окръжният съд.

Присъдата била понижена на 8 месеца условно с тригодишен изпитателен период, като главен мотив за това бил обстоятелството, че по това време Петров бил незает.

От общината в Брусарци прецизираха, че в село Буковец е назначен кметски наместник, защото селото е под 350 поданици и съгласно новия избирателен кодекс там не се постанова избор на кмет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР