Кметът на Русе Пенчо Милков сезира министъра на околната среда

...
Кметът на Русе Пенчо Милков сезира министъра на околната среда
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков сезира румънското екоминистерство за отрицателното становище относно инсинератора в Гю...

Кметът на Русе Пенчо Милков сезира министъра на околната среда на Румъния Мирча Фекет по отношение на несъгласието на русенци да бъде построен инсинератор за болнични боклуци в прилежащо Гюргево.

 

Писмото бе изпратено по-рано (на 25 август) и до българския министър Юлиян Попово и в него се ползват всички мнения „ срещу “, входирани в деловодството на Общината, както и проведената от жители подписка, в която се включиха близо 1700 русенци.

 

Официалната нотификация за плана бе получена в Община Русе на 16 август, а крайният период за подаване на мнения към ведомството, посочен от министър Юлиян Попов, бе 25 август.

 

Пенчо Милков прикани жителите да бъдат дейни, с цел да стане ясно мнението на русенци по неотложния въпрос. Той се разгласи против прибързаните решения и изрази угриженост по отношение на вероятните въздействия върху околната среда и здравето на хората.

 

Междувременно от петък досега в Община Русе е постъпила още една подписка, входирани са и спомагателни негативни мнения. Всички те ще бъдат систематизирани и изпратени на министър Попов, както бе посочено в предходното писмо до него.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР