Кметът на Русе изрази своята признателност към българската общност в

...
Кметът на Русе изрази своята признателност към българската общност в
Коментари Харесай

Пенчо Милков поднесе цветя на паметника на Христо Ботев в Букурещ

Кметът на Русе изрази своята благодарност към българската общественост в Румъния, които постоянно се събират, с цел да уважат паметната дата

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Христо Ботев българската общественост в Букурещ уважи 175-ата годишнина от рождението на видния стихотворец и бунтовник. Инициативата бе проведена от посолството на Република България в Румъния, а измежду формалните посетители на събитието бяха кметът Пенчо Милков, дипломат Радко Влайков и регионалният шеф на Русе Анатоли Станев.

„ Ботев ни завещава нещо доста скъпо, а точно да виждаме огромната цел оттатък всяко затруднение и да не се стопираме от боязън и неустановеност. Той не съумя да види България свободна, само че в съзнанието му оковите на потисничеството от дълго време бяха строшени. “

С тези думи се обърна към присъстващите кметът Пенчо Милков. Той изрази своята благодарност към българската общественост в Румъния, които постоянно се събират, с цел да уважат паметната дата.

На събитието участваха още изпълнителният шеф на Асоциация „ Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева, шефът на СУ „ Христо Ботев “ Теодор Коцев, както и целият дипломатически корпус на задачата ни в Букурещ. По традиция в събитието участваха и представители на Съюза на банатските българи в Румъния, Демократичен съюз на българите в Румъния, както и на Асоциациите „ Българска наслада “ и „ Български извори “.

Пред паметника на Ботев бе строен и почетен часовой от районния клуб „ Ангел Кънчев “ в Русе към Национално сдружение „ Традиция “. Председателят на българската общественост „ Братство “ в Румъния Лука Велчов разгласи, че на следващия ден от 10:00 часа ще се организира обиколка на Букурещ, включваща местата, където е живял, творил и мечтал Христо Ботев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР