Кметът на район Средец“ Трайчо Трайков обяви на страницата си

...
Кметът на район Средец“ Трайчо Трайков обяви на страницата си
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Стартирах процедура паметникът на съветския окупатор да бъде прехвърлен на Столична община, за да бъде премахнат

Кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков разгласи на страницата си във фейсбук самодейност за деактуване на паметника на руския окупатор, в центъра на столицата, който да стане от държавна общинска благосъстоятелност.

Ето причините на Трайков:

„ Миналата седмица изпратих до регионалния шеф на София искане за деактуване на обект " Паметник на руската войска " или с други думи - прехвърлянето му на Столична община. Основанията ми са, че е построен със средства на популацията и по този метод съгласно Закона за общинската благосъстоятелност минава в общинска благосъстоятелност. Благодаря на Biliana Kotsakova, която изследва хиляди страници архивна информация и приготви досието. Много забавни находки има, апропо.
По-важното е, че получавайки собствеността върху пропагандното оборудване в Княжеската градина, Следствен отдел към окръжна прокуратура и СОС към този момент ще са напълно виновни за ориста му, в това число и ще могат да приложат решението на СОС за пренасяне от 1993 година Ще са длъжни да се погрижат и за физическата сигурност на обекта, който сега съставлява риск за хората, а регионалният шеф е в извънредно внимателно състояние какво да прави с него.
Припомням, че по наставление на общинските органи, преди четири години тогавашният регионален шеф беше длъжен от съда да разпореди градивно проучване, макар упоритата му опозиция. След това е подкрепил и безумното предложение обектът, дружно с околното пространство да бъдат дадени за безсрочно и безплатно прилагане на съветското посолство, против финансиране на предписаните ограничения за подсилване. Това беше история, която разкрих преди две години с помощта на тогавашния регионален шеф, който в този момент също заема поста.
Още повече, че в СОС най-сетне май има воля за придвижване по тематиката: на следващия ден на разглеждане в комисиите потегля отчетът на групата съветници на Демократична България в Столичния общински съвет, който отлежава от началото на мандата, без някаква смислена причина. Крайно време беше. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР