Кметът на полския град Гданск Павел Адамович почина днес от

...
Кметът на полския град Гданск Павел Адамович почина днес от
Коментари Харесай

Почина наръганият с нож кмет на Гданск

Кметът на полския град Гданск Павел Адамович умря през днешния ден от раните си, откакто нощес бе наръган с нож на сцената от 27-годишен нападател пред стотици хора по време на благотворителен концерт, заяви доскоро полският здравен министър, представен от Ройтерс.

"Не можахме да спечелим борбата за живота му ", сподели Лукаш Шумовски пред локални публицисти, представен от частната телевизия TVN.

53-годишният Адамович претърпя 5-часова интервенция в Университетската болница в Гданск след нападението, а тази заран от болничното заведение оповестиха, че положението му е "много, доста съществено " и че той се нуждае от солидно кръвопреливане. Усилията на лекарите обаче не можаха да предотвратят трагичния излаз.

Нападателят бързо бил арестуван от защитата на събитието, а след това отведен от силите на реда. Според представител на полицията става въпрос за 27-годишен гражданин на града.

Видеозапис от офанзивата, оповестен в ЮТюб демонстрира по какъв начин мъжът се качва на сцената, атакува кмета, а след това сграбчва микрофона и извиква, че предходното центристко държавно управление на партия "Гражданска платформа " го е пратило в пандиза, до момента в който той бил почтен, и че е бил подлаган на мъчения. "Затова Адамович умира ", декларира той.

"Гражданска платформа " подкрепила преизбирането на кмета на общинските избори през октомври предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР