Кметът на Пазарджик Тодор Попов на извънредна пресконференция каза какво

...
Кметът на Пазарджик Тодор Попов на извънредна пресконференция каза какво
Коментари Харесай

Кметът на Пазарджик каза какво се случва с лъвчетата Масуд и Терез

Кметът на Пазарджик Тодор Попов на изключителна конференция сподели какво се случва с лъвчетата Масуд и Терез. Той прикани институции и неправителствени организации да обединят старания в името на благородната им идея – да се опази здравето на дребните животни.   „ Ще си сътрудничим с „ Четири лапи “. Ще забележим какви са техните условия. Те имат доста по-богат опит. Общината има и доста добър биолог, който ни съветва през цялото време. Ще се направи каквото би трябвало. Сега са в сериозен интервал. Преминаваме от млечно към месно хранене. Каквото би трябвало най-хубавото за животните, ще се направи “. Това сподели доктор Тома Лазаров, виновен за здравето на животните в Пазарджик.

„ Ние до в този момент не бяхме подхванали нищо, тъй като до момента не бяхме никакви. Решението трябваше да се вземе от Общинския съвет в Разград и нашите старания щяха да бъдат безсмислени. Нека се направи експертиза на тези животни, да се види какви са им проблемите. Да се направи вярната диагностика и по-късно да създадем проект по какъв начин да ги стабилизираме ", сподели Тодоров.

Ще се оправим с проблемите към здравето на лъвчетата. Нямаме различен избор. Но в случай че са от генетичен генезис, там нещата са по-сложни, сподели още доктор Лазаров.

„ Ако преценим дружно с четири лапи, ще наемем, в случай че би трябвало, по техен съвет, човек, който има опит в това. Затова тяхната помощ ще ни е значима. Те сигурно имат повече опит. Ще бъде поканена и дамата, която се грижи за лъвчетата, откогато те са на няколко дни. Ние сме отворени. Вероятно първоначално ще се наложи обгрижването да е по-голямо “, сподели още кметът на Пазарджик.

" Разходите за едно такова животно не е дребен. Големият ни тигър е едно от най-хубавите животни в Европа. Неговият разход е сред осем и 20 кила месо, само че чисто финансово издръжката на такива животни не е проблем за общината. На българските стандарти отговаряме за гледане на такива животни ", означи още Тодоров.

Когато правехме къта с кмета, едно от изискванията бе да сме членове на съответната международна организация. Ние сме такива, добави доктор Лазаров.

За да се реши казусът дефинитивно и с добър излаз, кметът на Пазарджик даде обещание, че ще се търси подпомагане от всички вероятни сътрудници.

Ще поставим оптимални старания, те да станат едни хубави лъвове. При нас на доста малко места се поставят такива грижи за животните. Нищо не е пестени и спестено за гледането на лъвовете, сподели още доктор Лазаров.

Специалните пространства за лъвчетата ще бъдат подготвени след месец и половина. Проектът е спазил безусловно всичко по съответните условия.

От утрешния ден лъвчетата могат да дойдат при нас, увери Тодоров.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР