Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение, позовавайки се

...
Кметът на Отава Джим Уотсън обяви извънредно положение, позовавайки се
Коментари Харесай

Извънредно положение в Отава заради Конвоя на свободата

Кметът на Отава Джим Уотсън разгласи изключително състояние, базирайки се на „ сериозна заплаха и опасност за сигурността и сигурността на жителите “, откакто камиони на Конвоя на свободата и техните последователи пешеходци не престават да окупират столицата. Този ход идва, откакто Уотсън се оплаква по-рано в неделя, че полицията е превъзхождана от стачкуващите, и уточни, че желае федералното държавно управление да помогне за потушаването на митинга.

„ Ситуацията в този миг е изцяло отвън надзор, тъй като хората от митинга диктуват всичко “, сподели Уотсън пред радио Newstalk.

„ Те имат доста повече хора, в сравнение с ние имаме служители на реда и аз показах на началника, че би трябвало да бъдем доста по-пъргави и инициативни, когато става въпрос за тези действия ", добави той.

Обявяването на изключително състояние отразява сериозната заплаха и опасност за сигурността и сигурността на жителите, подбудени от продължаващите демонстрации и акцентира нуждата от поддръжка от други юрисдикции и равнища на ръководство.

Преди да разгласи изключителното състояние, Уотсън помоли федералното държавно управление да „ седне и да организира някаква полемика, някакъв тип ходатайство, с цел да се позволи тази обстановка, тъй като в този момент се популяризира в цялата страна “.

Изявленията на Уотсън повториха признанието на шефа на полицията Питър Слоли в събота.

„ Нямаме задоволително запаси за съответно и дейно справяне с тази обстановка, като в същото време осигуряваме съответно и дейно полицейско ръководство в този град “, сподели ченгето по време на среща с борда на полицейските служби в Отава.

Назовавайки демонстрацията „ блокада “, той настоя, че това е „ нещо, което е по-различно в нашата народна власт от всичко, което в миналото съм изпитвал в живота си “.

Докато Слоли неведнъж съобщи, че „ всички варианти са на масата “, министър председателят Джъстин Трюдо предходната седмица изключи разполагането на военните, признавайки, че сходен отговор би трябвало да бъде въпрос на последна мярка. Протестиращите дадоха обещание да се задържат, до момента в който държавното управление не анулира мандатите си за имунизация и „ здравните паспорти “ под формата на QR кодове.

Около 5000 души и 1000 транспортни средства се спуснаха в центъра на Отава в събота, присъединявайки се към множеството, което към този момент участва на десетия ден от продължаващата проява. По-малък контрапротест се организира в кметството.

Полицията се похвали, че 450 билета са били издадени в „ алената зона “ към Парламентарния рид от събота сутринта, макар че множеството са за дребни нарушавания като задръстване на регистрационните табели, нарушавания на защитните колани, фойерверки или потребление на мобилен телефон.

Полицейската работа в Отава също проверява хипотетични закани към държавни чиновници и големи 200 позвънявания до горещата си линия за закононарушения от ненавист, макар че те не разкриха задачата на „ омразата “.

Протестиращите значително се въздържаха от принуждение и материални вреди, макар че това не попречи на Слоли и други съперници на конвоя да се базират на хипотетичния протест на Капитолия, наклеветен за „ въстание “ на 6 януари.

Властите сложиха тежки барикади на основни пропускателни пунктове в центъра на града и затвориха пътища в опит да не позволяват безкрайния церемониал от камиони.

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=zNQCQGYpOR4&feature=emb_title

Опитите за пренасочване на камиони към бейзболния стадион в Отава, с цел да ги държат отвън центъра на града, наподобява дадоха противоположен резултат, като стадионът се трансформира в „ мЯсто за осъществяване “ на стачкуващите със сауни и съгласно известията даже гумени крепости за децата на протестиращите дружно със станция за зареждане и други доставки.

Организаторите показаха, че възнамеряват да останат в Отава за „ дълго “, като търсят дарения от поддръжници за покриване на разноските за гориво, храна и квартира.

След като платформата за набиране на средства GoFundMe замрази 7 милиона $ дарения, те се прегрупираха към християнския съперник GiveSendGo, претоварвайки сървърите на платформата, на фона на това, че поддръжниците се втурнаха да заложат парите си още веднъж.

Докато Онтарио отхвърли да отстъпи във връзка с рестриктивните мерки си за Covid-19, провинциите Квебек и Саскечуан към този момент анулираха някои от по-строгите си ограничения, до момента в който Алберта разгласи, че гласуването за унищожаване на мандатите ще се организира тази седмица.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР