Кметът на Общината д-р Цветан Ценков посрещна днес в кабинета

...
Кметът на Общината д-р Цветан Ценков посрещна днес в кабинета
Коментари Харесай

Посланикът на Япония е на официална визита във Видин

Кметът на Общината доктор Цветан Ценков посрещна през днешния ден в кабинета си Негово Превъзходителство Хироши Нарахира, ексклузивен и пълномощен дипломат на Япония в България, който е на посещаване в нашия старопрестолен град. Д-р Ценков приветства дипломата с добре пристигнал и му сервира подарък, който да му припомня за Видин – картина, изобразяваща средновековната цитадела " Баба Вида “. Това оповестиха от пресцентръра на община Видин.

По време на срещата, в която участваха още заместник-кметът на Общината Борислава Борисова и Юки Такахаши, първи секретар по политическите въпроси в посолството, бяха разисквани опциите за развиване на двустранните връзки. Дискутирани бяха и вероятностите за икономическо съдействие. В тази връзка доктор Ценков изясни, че във Видин следва да бъде построена нова индустриална зона с финансиране от Плана за възобновяване и резистентност, която би могла да съставлява интерес и за японския бизнес.

Кметът описа на гостите за двехилядолетната история на Видин и неповторимите забележителности, с които нашият град се гордее. " Съжалявам, че Вашето посещаване не бе ден по-рано, тъй като тогава щяхте да имате опция да гледате невероятния концерт по случай 50-годишния празник на Ансамбъл " Дунав “ и да се насладите на българските обичаи и фолклор “, означи доктор Ценков. Той изрази вяра, че със съдействието на японското посолство от ден на ден туристи от страната на изгряващото слънце ще посещават нашия хубав край и ще се допрян до богатата история на Видин и самобитните традиции на популацията. И уточни още, че едно от нещата, с които страната ни е известна в Япония, е киселото мляко на " Ел Би Булгарикум “, а базата, в която то се създава, е точно във Видин.

" България и Япония поддържат дългогодишни обичайно другарски връзки. Като дипломат желанието ми е да допринеса за развиването на японско-българските контакти в разнообразни области – политика, стопанска система, просвета, спорт, туризъм “,

сподели дипломат Нарахира. Той означи, че въпреки България да е разпознаваема в Япония с помощта на артикули като киселото мляко и розовото масло, може да се направи още много, с цел да открият японците многочислените други достолепия на нашата страна.

Негово Превъзходителство сърдечно благодари на кмета доктор Ценков за топлия банкет и показа, че от дълго време е желал да посети Видин, защото са му разказвали какъв брой прекрасен е нашият град. Дипломатът добави, че чака с неспокойствие опцията да прегледа културно-историческите забележителности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР